elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació invertirà 33 milions d'euros en la millora de la CV-405 al seu pas per Montserrat i Torrent

La Diputació invertirà 33 milions d'euros en la millora de la CV-405 al seu pas per Montserrat i Torrent
  • L'actuació permetrà augmentar la seguretat viària, millorar la fluïdesa de la circulació i adequar les infraestructures per a transport públic

La diputada de Carreteres i vicepresidenta segona de la Diputació, Reme Mazzolari, ha presentat a l'alcalde de Montserrat, Josep Maria Mas, el projecte bàsic per al condicionament de la carretera CV-405, entre el By Pass i Venta Cabrera, en el tram que discorre pels termes municipals de Torrent i Montserrat.

La diputada ha explicat que “l'àrea de Carreteres treballa en este projecte des de fa anys, de manera consensuada amb els ajuntaments de la zona per a donar resposta a les seues necessitats”, i ha traslladat a l'alcalde “el compromís de donar absoluta prioritat a este projecte perquè els terminis legals per a executar-lo es duguen a terme en el menor temps possible, dins del que permet la llei”.

Esta actuació, la qual suposa una inversió de 33,5 milions d'euros, permetrà millorar la capacitat de la via, amb un desdoblament del traçat, una secció transversal amb calçades separades i dos carrils de circulació per sentit.

Així mateix, la redacció del projecte dona resposta al problema de sinistralitat dels accessos a urbanitzacions de la zona, mitjançant la construcció de quatre rotondes i l'execució de diverses vies de servei paral·leles al traçat principal de la via per a facilitar l'accés a les propietats confrontants.

Reme Mazzolari ha posat l'accent principalment “en la seguretat, un element que serà la pedra angular de les actuacions de l'àrea de Carreteres en este mandat”. “En el cas de la CV-405 -continua la també vicepresidenta de la Diputació-, el projecte preveu la instal·lació de vorals de 2 metres d'amplària, donada l'afluència de ciclistes de caràcter esportiu que transiten al costat del trànsit motoritzat”.

Per la seua banda, l'alcalde, que ha estat acompanyat pel regidor d'Obres i Serveis, Josep Martínez, i el tècnic municipal Eloi Blasco, ha manifestat la seua “satisfacció perquè hem pogut comprovar la voluntat inequívoca de la Diputació de posar en marxa esta infraestructura; tant des de la part política, perquè la diputada ens ha traslladat el seu compromís personal de donar-li prioritat, com en la tècnica, definint tots els passos necessaris perquè esta carretera siga una realitat”.

Característiques de l'actuació

L'actuació de la Diputació de València transformarà una calçada única de 7 metres i de doble sentit de circulació, en una infraestructura desdoblegada amb calçades separades i dos carrils per sentit, quedant una plataforma de 23 metres d'amplària total.

Per a cada sentit de circulació la plataforma es distribuïx en una calçada de 7 metres d'amplària i dos carrils de circulació, vorals laterals d'un metre d'amplària en el marge esquerre i dos en el marge dret, pel qual circularà el trànsit ciclista de carretera, així com sengles bermes exteriors.

La carretera, dissenyada per a una velocitat de 80 km/h, comptarà amb interseccions giratòries tipus rotondes que facilitaran d'una banda l'accés des del traçat de la carretera CV-405 a les urbanitzacions existents a l'entorn de la carretera, i d'altra banda permetran ordenar l'accessibilitat cap als diferents camins rurals i parcel·les agrícoles confrontants al traçat. Així mateix, estes interseccions contribuiran a la moderació de la velocitat de circulació.

L'actuació també permetrà adequar les infraestructures per a transport públic i compatibilitzar l'actuació amb els planejaments urbanístics vigents de l'entorn.

Pujar