elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació inicia l'extinció de Divalterra amb el nomenament dels liquidadors

La Diputació inicia l'extinció de Divalterra amb el nomenament dels liquidadors
  • L'empresa madrilenya Afianza Asesores serà finalment la proposta per a escometre la liquidació de cara a la Junta General que se celebrarà dimarts que ve

MÉS FOTOS
La Diputació inicia l'extinció de Divalterra amb el nomenament dels liquidadors - (foto 2)

La Diputació de València ha decidit que l'empresa madrilenya Afianza Asesores siga l'encarregada d'iniciar la liquidació de Divalterra, una vegada aprovat en ple el dictamen per a l'absorció de la plantilla per part del Consorci Provincial de Bombers i la pròpia Diputació. El nom d’Afianza figura en l'informe conjunt d'Intervenció i Secretaria en el qual els habilitats nacionals la consideren “l'oferta professionalment més adequada”. La proposta s'emportarà a la Junta General de Divalterra del pròxim dimarts.

Una vegada definit el procés de transferència de les funcions de Divalterra al Consorci i la corporació provincial, es procedix a la dissolució i liquidació de l'empresa seguint les regles del Dret Mercantil. El liquidador, la fi del qual és dissoldre la societat conforme a la llei i rendint comptes a la propietat a través de la Junta General, serà proposat la setmana vinent en la Junta posterior al ple ordinari de juny, arran de l'informe dels habilitats nacionals que recull l'escrit presentat pel president de la Diputació, Toni Gaspar, per a la dissolució de Divalterra i el nomenament de liquidadors.

En la proposta d'acord que haurà de votar el ple de la corporació, constituït en Junta General de Divalterra, s'inclouen punts com la dissolució de la mercantil, l'inici del procés de liquidació, el cessament de l'actual Consell d'Administració i el nomenament de liquidador únic, que en este cas serà la mercantil Afianza Asesores SL, amb domicili al carrer Alfonso XII de Madrid, en resposta a l'informe d'Intervenció i Secretaria en el qual es valoren les diferents ofertes presentades i es considera la d’Afianza la més adequada.

L'informe dels habilitats nacionals en la corporació provincial inclou la recepció d'ofertes presentades per professionals amb acreditada experiència en processos de liquidació d'empreses, en un procés en el qual es va convidar a participar en la funció d'assessorament a la Cámara de Comercio de València. El secretari i l'interventor expliquen que després de valorar positivament les opcions més idònies entre preu i experiència de l'equip, tractant que fóra multidisciplinari amb competències en les àrees mercantil jurídica, economicofinancera i laboral, s'ha optat per destacar la proposta d’Afianza Asesores, “una de les firmes de consultoria econòmica i jurídica més importants en l'àmbit nacional”.

Control de la liquidació

La participació dels habilitats nacionals va més enllà de l'elecció de l'empresa que executarà el tancament de Divalterra, dins del full de ruta marcat pel president Gaspar, que va decidir apartar-se del procés de selecció i “deixar treballar als que saben, de la mà de la llei”. En este sentit, la societat mercantil Divalterra serà sotmesa, fins a la seua extinció, al control financer exercit per la Intervenció de la Diputació de València.

A més d'este control intern previst en el reglament d'entitats locals, s'establix un control addicional per part de l'interventor als actes d'administració dels liquidadors, que consistirà en la contractació, pròrroga, modificació i resolució de contractes menors i de personal; la venda d'actius i drets; la transmissió de funcions als ens destinataris i qualsevol pagament per import superior a 100.000 euros.

Pujar