17 de gener de 2021 17/1/21

La Diputació formarà a joves aturats valencians amb l'ajuda de la UE

La Diputació formarà a joves aturats valencians amb l'ajuda de la UE - (foto 1)

  La Diputació de València, en la seua aposta per lluitar contra la desocupació juvenil i oferir oportunitats de treball, formarà a joves valencians menors de 30 anys gràcies a un programa que s'emmarca dins del Fons Social Europeu destinat a la integració sostenible de persones joves en el mercat laboral, tal com es mostra en el Butlletí Oficial de l'Estat del 20 de juliol en la Resolució de 6 de juliol de 2017.

  "En el mes de maig ja vam fer unes jornades per a tots els ajuntaments de la província de València, on els comunicàrem les opcions del fons de garantia juvenil europeu per al desenvolupament d'ocupació", ha recordat la diputada de Joventut, Isabel García. La diputada ha assenyalat el treball previ realitzat per part de la seua àrea, en avançar-se a l'arribada d'aquesta nova partida "perquè ens semblava important", a més de la creació d'una pàgina i una aplicació web amb el mateix objectiu".

  En paraules de García, aquesta dotació econòmica va a servir per a seguir treballant en la línia de fomentar l'ocupació "i que els joves no hagen d'abandonar els seus municipis". "Estem dedicant tots els nostres esforços en un tema tan important com la creació de llocs de treball", ha destacat la diputada.

  Així mateix, la diputada de joventut ha assenyalat que fins a l'arribada del nou equip de govern de la Diputació, "l'àrea de joventut no es dedicava a aquest tipus d'iniciatives enfocades en els més joves, ja que l'únic programa que hi havia era el Sona la Dipu".

  El projecte, que es denomina 'Dival Garantia Juvenil', pretén desenvolupar diferents itineraris comarcals formatius associats als sectors amb majors oportunitats de creixement i ocupació, d'acord amb l'Estratègia Espanyola d'Activació per a l'ocupació, que permeta a les persones participants l'obtenció del certificat professional corresponent.

  Els itineraris es desenvoluparan en diferents municipis de la província de València sent els beneficiaris potencials els joves menors de 30 anys. Està previst realitzar dues edicions de 9 itineraris diferents dels quals 7 permetran a les persones participants l'obtenció del certificat de professional corresponent. D'altra banda, la seua elecció s'ha realitzat tenint en compte les necessitats detectades en el territori i els diferents perfils que presenten la població jove en situació de desocupació en la província de València.

  El programa compta amb un pressupost total de 674.497 € i el termini d'execució està previst per a 2018, donant-se inici els cursos en el primer trimestre de 2018. Per a l'execució del projecte, la corporació provincial realitzarà una encomana de gestió a l'empresa pública Divalterra.

  Oferta formativa

  Per a la confecció del llistat de cursos s'han tingut en compte els diferents sectors productius que més pes tenen en les zones d'interior. A més de donar resposta a un doble objectiu: lluitar contra la desocupació juvenil i contra la despoblació.

  Així mateix, entre la variada oferta es troba la creació i publicació de pàgines web, serveis forestals com el control de plagues o l'agricultura ecològica, atenció soci-sanitària per a persones a domicili, promoció turística o el títol de dinamitzador d'activitats de temps lliure.

  Aposta per la retenció del talent i accés al mercat laboral

  La Diputació de València, en la seua aposta per la creació d'ocupació juvenil, ja va anunciar fa unes setmana la contractació de 66 professionals qualificats a través del programa del SERVEF Avalem Joves, una iniciativa creada amb l'objectiu de generar noves oportunitats de treball i formació. Els treballadors cobriran places en totes les àrees de gestió de la institució provincial, a les quals s'aniran incorporant al llarg de l'estiu.

  La iniciativa manté i reforça l'aposta per la retenció del talent que la institució provincial ha concretat en un pla estratègic per a tota la legislatura. Així mateix, aquest programa se suma a les diferents línies d'ajuda implementades en matèria de suport als més joves com 'La Dipu et Beca', destinada a joves que encara cursen els seus estudis universitaris o de formació professional i requereixen una formació complementària.

  Una segona línia són les beques de postgrau, dirigides a promoure la inserció laboral de joves que han finalitzat els seus estudis. I també 'La Dipu et Eurobeca', que ofereix als titulats la possibilitat de conèixer la realitat europea i transferir després aqueix coneixement a les entitats locals valencianes.

  Pujar