21 de setembre de 2020 21/9/20

La Diputació col·labora amb un projecte europeu que ajuda a integrar a persones desfavorides

La Diputació col·labora amb un projecte europeu que ajuda a integrar a persones desfavorides - (foto 1)

  L'àrea de Projectes Europeus de la Diputació de València ha reunit en la seu de la corporació provincial als membres del projecte Erfal, una xarxa europea d'intercanvi de bones pràctiques per a persones desfavorides. Amb aquesta trobada, l'àrea que dirigeix Bartolomé Nofuentes ha posat el seu granit d'arena com a membre de Euroreso, un partenariat europeu del que forma part la Diputació, que a la vegada participa del projecte Erfal.

  La iniciativa 'Erfal: intercanvi de pràctiques per a persones desfavorides' pretén crear una xarxa de sinergies i experiències de tipus social entre països europeus. En concret, el projecte, finançat amb el programa Erasmus +, persegueix conformar una xarxa temàtica a nivell europeu en la qual compartir les diferents iniciatives que cadascun dels socis ha desenvolupat entorn de l'àrea de la integració de persones desfavorides.

  Nofuentes ha aplaudit la iniciativa i ha destacat que "tots els socis aporten projectes d'una repercussió social tremenda, compartint experiències ja provades i que, la resta, podrem replicar". En aquest sentit, ha insistit que "en conformar aquesta xarxa de treball, anem a aprendre uns països d'uns altres, aprofitant iniciatives que ens van a permetre avançar en el camp de la integració des de molt diverses perspectives".

  Els projectes van des de la inserció d'aquests col·lectius en el mercat laboral, passant per cursos d'idiomes per a migrants, fins a habitatges per a joves sense llar d'entre 18 i 26 anys. Amb aquesta trobada organitzada per la Diputació, es pretén establir una col·lecció de bones pràctiques relacionades amb la integració de migrants, persones amb diversitat funcional, NINIs i persones majors, així com proporcionar models reeixits ja provats.

  A la jornada han assistit representants de les nou institucions que participen en el projecte: l'empresa belga Ku Tu Eood, l'organització sense ànim de lucre txeca Reintegra, l'agència de comunicació neerlandesa Pressure Line, el partenariat Euroreso representat per la Diputació, l'associació letona BiedrÄ«ba Eurofortis, el centre anglés Ballybeen Women's Centre, el Centre per a la Recerca i l'Educació Synthesis de Xipre, la universitat turca Recep Tayyip ErdoÄŸan, i la cooperativa espanyola sense ànim de lucre Iniciatives de Futur per a una Europa Social.

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar