elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació acompanya en Fitur a les comarques d'interior amb els seus paisatges i el vi i la música com a reclams

La Diputació acompanya en Fitur a les comarques d'interior amb els seus paisatges i el vi i la música com a reclams
  MÉS FOTOS
  La Diputació acompanya en Fitur a les comarques d'interior amb els seus paisatges i el vi i la música com a reclams - (foto 2)
  La Diputació acompanya en Fitur a les comarques d'interior amb els seus paisatges i el vi i la música com a reclams - (foto 3)
  La Diputació acompanya en Fitur a les comarques d'interior amb els seus paisatges i el vi i la música com a reclams - (foto 4)
  La Diputació acompanya en Fitur a les comarques d'interior amb els seus paisatges i el vi i la música com a reclams - (foto 5)

  Els municipis de Requena-Utiel, la Foia de Bunyol i la Vall d'Aiora-Cofrents no han estat sols en Fitur. El president i la vicepresidenta de la Diputació, Toni Gaspar i Mª Josep Amigó, han recorregut els espais que ocupen en la fira de referència del sector turístic per a interessar-se per la seua oferta i reforçar la difusió de les propostes culturals i gastronòmiques d'aquestes zones, que destaquen per la seua gran riquesa natural i paisatgística.

  Requena ha tingut l'oportunitat de donar a conéixer en Fitur el seu ampli patrimoni històric, patrimonial, natural, festiu i gastronòmic amb diverses activitats i degustacions del seu típic embotit. En aquest sentit, la 'Festa de la Verema' s'ha desplaçat fins a Madrid amb una representació en la qual no van faltar la música i els tastos de vi de la DO Utiel-Requena i el pa beneït.

  Utiel, per la seua part, ha portat els seus principals atractius turístics, com són els cellers subterranis recentment rehabilitats, cor de l'Utiel medieval. Així mateix, ha presentat els seus embotits, coques magres, ajoarriero i el torró de burruecos, tot maridat amb els millors vins de la comarca. Una gastronomia combinada amb cites festives com la 'Fira i Festes', 'Utiel Gastronòmica' o 'Utiel 250 anys a la llum dels ciris', entre altres.

  Capital de la música

  També va estar present en Fitur el municipi de Bunyol, amb els seus nombrosos atractius patrimonials, naturals, paisatgístics i culturals, i amb la novetat de la celebració del Congrés Mundial de la World Association for Symphonic Bands and Ensembles (WASBE), que tindrà lloc el pròxim mes de juliol i convertirà aquest municipi en la capital mundial de la música de bandes.

  Cofrents ha recordat a Madrid que posseeix la primera ruta fluvial turística de la Comunitat. Es tracta d'un espectacular i relaxant passeig pel tram del riu Xúquer comprés entre Cofrents i Cortes de Pallars. Aquest itinerari permet contemplar paratges de gran bellesa i valor mediambiental, entre els quals destaquen les abruptes muntanyes que formen part del Queixal de Corts.

  Per la seua part, Aiora ha presentat 'El Primer Tall de la Mel', la seua destacada fira apícola, gastronòmica, turística i cultural, un esdeveniment en el qual la protagonista és la mel, producte per excel·lència de la població i molt valorat per la seua qualitat. La història d'Aiora marca el seu estil i varietat patrimonial i cultural, amb exemples com les pintures rupestres de l'abric de Tortosilla, el poblat iber, el castell o La Ruta del Fil Roig.

  Plans de dinamització

  La Foia de Bunyol ha comptat durant la present legislatura amb un dels 11 plans de Dinamització i Governança Turística posats en marxa per la Diputació de València, l'Agència Valenciana de Turisme i les mancomunitats. De la mateixa manera, la comarca de Requena-Utiel posarà en marxa enguany un d'aquests plans basats en la col·laboració públic-privada que han servit per a crear una oferta global en diferents comarques amb productes elaborats que escapen del tradicional sol i platja amb el qual es presentava el turisme valencià.

  Aquests plans, amb una inversió de 900.000 euros cadascun i tres anys de desenvolupament, busquen crear una identitat i marca turística per a aquestes comarques d'interior. També pretenen promoure la innovació social per mitjà de la sensibilització i implicació de diferents agents locals i la utilització de noves tecnologies, per a així convertir aquestes zones en Destinacions Turístiques Intel·ligents.

  Finalment, aquests projectes persegueixen un turisme sostenible basat en la conservació del paisatge i de les estructures socials i econòmiques de la comarca, ampliant i millorant els espais d'ús públic, i s'emmarquen en la línia de col·laboració i treball conjunt d'institucions públiques i empreses per a millorar l'explotació dels recursos amb els quals compten els municipis valencians.

  Pujar