elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detingudes vuit persones pertanyents a una organització criminal dedicada al cultiu i tràfic de marihuana a València

Detingudes vuit persones pertanyents a una organització criminal dedicada al cultiu i tràfic de marihuana a València
  • S'han intervingut 1.000 plantes, 4 quilos de cabdells de marihuana envasada al buit, 6.500 euros en efectiu, un vehicle i nombrós material per al cultiu

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal presumptament dedicada al cultiu i tràfic de marihuana i al blanqueig de capitals, la qual estava assentada a València i província. L'operació s'ha saldat amb la detenció de vuit homes amb edats compreses entre els 18 i els 42 anys, d'origen albanès i s'han desmantellat dues plantacions de marihuana, i s'han intervenit més de 1000 plantes amb un pes total de 250 quilos aproximadament, 4 quilos de cabdells de marihuana envasada al buit, 6.500 euros en efectiu, un vehicle i nombrós material per al cultiu i processament de la marihuana.

Les investigacions es van iniciar el mes d'agost per part de la Udyco de València, després de tenir coneixement que possiblement s'estigués cultivant marihuana en una nau aparentment abandonada de la localitat valenciana de Catarroja. Després d'una sèrie de vigilàncies es va poder comprovar com la nau era visitada esporàdicament i en diferents franges horàries per diversos homes que prenien mesures de seguretat en els desplaçaments. Tot i això la investigació va patir un tomb quan aquestes persones van desmantellar la nau i van desaparèixer.

Després d'una sèrie d'investigacions els agents van tornar a localitzar aquestes persones residint en dos habitatges de la capital del Túria així com dos nous immobles a la província, una nau a Quart de Poblet i un xalet a la localitat de Godelleta que complien els requisits per a albergar plantacions indoor de marihuana. Sobre aquest darrer immoble la Policia Local de Godelleta va aportar informació rellevant per als investigadors.

Organització estratificada
Després de comprovar els investigadors la professionalitat de l'organització, en què aquesta estava perfectament estratificada, vivint els cuidadors de les plantacions a l'interior de les mateixes de forma molt precària i sense poder sortir, mentre el graó següent es limitava a proporcionar aliments i suport material a aquests darrers, portant un alt nivell de vida. Davant la possibilitat que els investigats tornessin a desmantellar les instal·lacions, els policies van practicar sengles registres.

L'entrada i registre de la nau es va dur a terme amb la participació del grup GOES, ja que les grans dimensions i compartimentació de la nau en feia especialment dificultós l'assegurament. S'hi van trobar dues plantacions de marihuana perfectament instal·lades i una tercera en procés. Les plantacions estaven custodiades per dos joves de 18 i 19 anys que vivien en condicions molt precàries i als quals l'organització li havia retirat el passaport, els quals van intentar fugir quan es van veure sorpresos i van ser interceptats.

Altres registres practicats
Al xalet de Godelleta es va localitzar una altra plantació custodiada per dos homes més, mentre que en els registres practicats a València a més de 6500 euros es va trobar documentació que va posar en alerta els investigadors sobre un altre immoble situat a la localitat de Cerdà, on es van intervenir quatre quilos de cabdells envasats al buit i gran quantitat de material relacionat amb el trànsit de marihuana.

Finalment, després de practicar cinc registres a les localitats de València, Quart de Poblet, Godelleta i Cerdà, s'han detingut vuit homes com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i pertinença a organització criminal, a més de cinc dels arrestats se'ls imputen també els delictes de blanqueig de capitals i contra els drets dels treballadors.

Aquesta operació policial ha permès desarticular una organització criminal dedicada al cultiu i trànsit de marihuana, desmantellar dues plantacions de marihuana indoor i intervenir més de 1.000 plantes, a més de 6.500 euros, quatre quilos de cabdells envasats al buit, un vehicle i nombrós material per al cultiu de marihuana.

Els detinguts, dos amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

Pujar