elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Denuncien retards de més de dues setmanes a pacients d'atenció primària per la falta de metges que cobrisquen les baixes

Denuncien retards de més de dues setmanes a pacients d'atenció primària per la falta de metges que cobrisquen les baixes
  • CSIF reclama metges per a reduir les llistes d'espera en Atenció Primària a Massamagrell, Museros, Meliana i Foios

El sindicat CSIF urgeix a Conselleria de *Sanitat a cobrir amb personal els dies de lliurança per guàrdies, ja que l'elevada taxa de pacients per facultatiu i la falta de cobertura en els dies lliures que els corresponen provoca que el temps d'espera perquè l'usuari siga atés es demore fins a dues setmanes en els centres de salut de Massamagrell, Museros, Meliana o Foios.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) recalca que la plantilla d'atenció primària en aquestes població es troba “sobrecarregada”, amb contingents de 1.700 pacients per metge. “Cada dia atenen a entre 35 i 40 usuaris amb cita, més aquells que acudeixen d'urgència al matí”, explica el sindicat.

CSIF afig que la situació es complica perquè part d'aquests facultatius fa guàrdies de 24 hores en el Punt d'Atenció Continuada de Massamagrell, o en el d'Alboraia, per la qual cosa l'endemà compleixen amb la lliurança que els correspon. No obstant això, Conselleria no preveu substitucions i els pacients els assumeix la resta de metges dels centres de salut, amb el que la xifra de persones que atén cadascun diàriament s'incrementa.

La central sindical urgeix a Sanitat a “desembossar aquesta situació i substituir les lliurances dels facultatius”. A més, també li insisteix que reforce les plantilles en centres de salut especialment saturats, com el de Massamagrell, que compta amb set facultatius, “una xifra insuficient per a poder prestar l'atenció amb la qualitat necessària als pacients”.

Pujar