27 de novembre de 2020 27/11/20

La Conselleria d’Educació consolida els Premis Literaris Vicent Andrés Estellés de Benimodo

La Conselleria d’Educació consolida els Premis Literaris Vicent Andrés Estellés de Benimodo - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Conselleria d’Educació consolida els Premis Literaris Vicent Andrés Estellés de Benimodo - (foto 2)
  La Conselleria d’Educació consolida els Premis Literaris Vicent Andrés Estellés de Benimodo - (foto 3)
  La Conselleria d’Educació consolida els Premis Literaris Vicent Andrés Estellés de Benimodo - (foto 4)

  La Conselleria d’Educació consolidà dissabte definitivament els prestigiosos Premis Vicent Andrés Estellés de Poesia i Narrativa Curta de Benimodo amb la presència del conseller Vicent Marzà, que assistí tant al lliurament dels guardons als guanyadors i guanyadores com al posterior sopar i festa d’homenatge a l’escriptor. El certamen literari vivia la seua catorzena edició després de ser recuperat per l’actual equip de govern. La jornada cultural començà a les 19:30 hores amb la presència del conseller a l’Ajuntament de Benimodo per signar en el llibre d’honor del consistori com a gratitud pel nou suport de l’ens autonòmic a uns premis literaris que ha recuperat l’equip de govern que comanda Paco Teruel amb l’objectiu de potenciar la literatura entre els estudiants. El conseller estigué acompanyat també d’altres alcaldes i alcaldesses de la comarca riberenca, cas dels màxims representants de Benimuslem, Carlet, Alzira o Guadassuar.

  A la Casa de la Cultura tingué lloc el lliurament dels premis als alumnes guanyadors amb un acte conduit per el cronista oficial de Benimodo, Rafa López, mentre després, a la Plaça Machí, es celebrà la festa i el sopar d’homenatge a l’escriptor, en la seua setena edició. Es gaudí de les guitarres i dolçaines d’Enric Casado i Mondu i el recital de David Vid, a més dels parlaments del conseller, l’alcalde de Benimodo i altres representants de poblacions properes.

  El jurat de la 14a edició dels Premis Vicent Andrés Estellés de Poesia i Narrativa Curta de Benimodo va decidir fa uns mesos que en la modalitat de poesia el primer premi era per a Mercé Cerdà Oller, de l'IES Pere d’Esplugues de la Pobla Llarga per la seua obra “Oh terra sagrada, paradís de sal”. Katia Canet Moreno, del Col·legi La Puríssima d'Alzira, i Xavier Hervás Valero, de l'IES Eduardo Primo de Carlet, van ser segon i tercer respectivament. El jurat va proposar també a l'Ajuntament de Benimodo la publicació dels treballs de María García Cifres, de Carlet; Paula Mahiques Sanchis, de la Pobla Llarga; i Ana Iborra Oltra, d'Alzira. Per la seua banda, en la modalitat de narrativa curta el guanyador va ser Miguel Ángel Requena Mora per “El seté manament”. L'estudiant és de l'IES Sucro d'Albalat de la Ribera. En segona i tercera posició van quedar Mar Ferri Cortés, de l'IES Pere d’Esplugues de la Pobla, i Vicent Madramany Pascual, de l'IES Els Évols de l'Alcúdia. Igual que en la modalitat de poesia, en narrativa curta el jurat també va proposar la publicació de les obres de Belén Vidal Vayá, de la Pobla; Lidia Fargueta, d'Alzira; Katia Canet Moreno, d'Alzira; i Mª José Roca Sanmiguel, de Carlet.

  Pujar