elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Concert de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló

Concert de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló
  MÉS FOTOS
  Concert de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló - (foto 2)

  Dissabte pròxim, a les 11:30 del matí, torna la música simfònica al nostre auditori municipal. La Jove Orquestra Simfònica de Castelló ens oferirà un concert amb obres de dos destacats compositors del Romanticisme: Carl M. von Weber i Hector Berlioz.

  La Jove Orquestra Simfònica de Castelló (JOSC), va ser creada al 1995 per a ajudar a la formació de músics d'entre 16 i 25 anys. Cada temporada la JOSC fa una convocatoria d'audicions per a seleccionar els seus membres i dissenyar una plantilla simfònica d'èlit.

  En esta visita la JOSC ens oferirà, en la primera part, dos obres del compositor alemany Carl M. von Weber: l'obertura de l'òpera El caçador furtiu i el Concert nº1 en fa menor per a clarinet. En la segona part escoltarem la Simfonia Fantàstica Op.14 del compositor francés Hector Berlioz.

  Von Weber (1786-1826), creà l'escola romàntica d'òpera alemanya i va influir poderosament en compositors com Wagner i Mendelssohn.

  Hector Berlioz (1803-1869), va ser figura destacada del romanticisme francés influenciat precisament per Weber. La Simfonia Fantàstica que escoltarem en este concert és l'obra més coneguda de Berlioz.

  El director convidat de la JOSC en esta ocasió és Mikael Celda, d'amplíssima experiència amb diferents orquestres. El solista de clarinet serà el moncofí Bernardino Assunça, guanyador del concurs de RTVE Clásicos y reverentes.

  Amb la intenció habitual de l'ajuntament d'acostar la cultura a la ciutadania, l'entrada és gratuïta, fins a completar l'aforament.

  Pujar