elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El circuit Sonora arriba a l'Alcúdia de la mà de Carles Pastor i Clara Andrés amb Júlia

El circuit Sonora arriba a l'Alcúdia de la mà de Carles Pastor i Clara Andrés amb Júlia
  • Carles Pastor presenta 'Andròmina' i 'L'Eix Radical' és l'espectacle conjunt de la cantautora olivense i del duo alcoià

  • Sonora, el circuit de la música valenciana, compta amb la participació dels guanyadors i finalistes dels Premis Carles Santos

Sonora, el circuit de la música valenciana organitzat per l'Institut Valencià de Cultura, arribarà a la ciutat de l'Alcúdia el divendres 29 de novembre, amb les actuacions de Carles Pastor i el projecte conjunt de Clara Andrés i Júlia, L'Eix Radical.
El concert tindrà lloc a la Casa de la Cultura de la localitat de la Ribera Alta a les 22.00 hores i servirà perquè el vocalista de Montaverner presente el seu últim treball, 'Andròmina'. Així mateix, la cantautora Clara Andrés i el duet de 'dream pop' Júlia posaran en escena el seu projecte conjunt, L'Eix Radical.

Carles Pastor va celebrar en 2018 dues dècades de dèria musical amb la publicació del seu últim treball, 'Andròmina'. Produït per Josep Pérez i Tony Garcia (Ona Nua Produccions), el repertori incideix en la línia conceptual del cantant de la Vall d'Albaida: històries de cada dia que recullen un temps viscut amb un tall intimista i amb la poesia de fons. 'Andròmina' va ser finalista en la categoria de millor disc de pop en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

D'altra banda, els assistents també podran gaudir amb L'Eix Radical, proposta conjunta de Clara Andrés i el grup Júlia, format per Estela Tormo i Lídia Vila. El projecte va nàixer al maig del 2018 arran de la gravació del senzill 'Punt vernal' per al cinqué volum del disc Hits With Tits, iniciativa que pretén donar visibilitat a artistes femenines.

La seua fusió parteix d'un curiós i precís fenomen matemàtic i, musicalment, suposa emmarcar dues propostes artístiques dins d'un intercanvi de melodies i harmonies paral·leles. Així, les notes acústiques de la música d'autora i l'electrònica de sintetitzadors i pedals de guitarra conviden l'oient a submergir-se en un món d'atmosferes sonores. L'espectacle es va estrenar el passat 13 de juny al Palau de la Música de València.

El circuit Sonora

El circuit Sonora és una iniciativa de l'Institut Valencià de Cultura que té com a objectiu crear una plataforma estable i regular perquè els intèrprets valencians puguen mostrar els seus treballs en sales públiques i privades. D'aquesta manera, grups i solistes tindran la possibilitat d'actuar en diferents punts del territori fora de la temporada estival.

Els concerts es van encetar el passat 10 de maig a Vilafranca amb Els Jóvens, guardonats pel millor disc, grup revelació i millor cançó en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana. De moment, localitats com Gandia, Altea i Castelló han acollit els directes de Novembre Elèctric, PAVVLA, Fru Katinka, Dani Miquel, Pau Alabajos amb la Banda Municipal de Castelló i Feliu Ventura.

Després de la cita a l'Alcúdia, Sonora es desplaçarà a Sagunt el 21 de desembre amb les actuacions de Frida, Prozak Soup i JazzWoman. El circuit culminarà al mes de febrer de 2020.

Tot el calendari de concerts de Sonora, així com la resta d'activitats de l'Institut Valencià de Cultura, es poden consultar en consultar aquí.

Pujar