elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un centenar de veïns de Riba-roja de Túria i Rafelcofer visiten la Diputació

Un centenar de veïns de Riba-roja de Túria i Rafelcofer visiten la Diputació
  MÉS FOTOS
  Un centenar de veïns de Riba-roja de Túria i Rafelcofer visiten la Diputació - (foto 2)
  Un centenar de veïns de Riba-roja de Túria i Rafelcofer visiten la Diputació - (foto 3)
  Un centenar de veïns de Riba-roja de Túria i Rafelcofer visiten la Diputació - (foto 4)

  Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Riba-roja de Túria i Rafelcofer han visitat aquest dijous els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

  Al costat de l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, el regidor de Benestar Social, Rafa Gómez, i el president de la Llar de jubilats, Patricio Rodríguez, la diputada de Benestar Social ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans. "Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l'oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d'ací debatem les polítiques sempre des del respecte".

  "És molt important que els nostres veïns coneguen les polítiques de la Diputació i un patrimoni que és de tots", ha recordat l'alcalde re Riba-roja de Túria. Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que la pròpia diputada els ha presentat. De la mateixa manera, Mercedes Berenguer ha ressaltat l'important patrimoni de la Diputació de València, que està "obert a tots", i que en les seues paraules, "val la pena conéixer, ja que en ocasions estem més familiaritzats amb municipis d'altres països i no coneixem la nostra terra".

  La diputada de Benestar Social ha assenyalat que, com a regidors de poblacions amb menys de 20.000 habitants, "estem en contacte directe amb els veïns i veïnes, que ens paren pel carrer per a ajudar-nos a l'hora de prendre decisions polítiques".

  Una ruta històrica i institucional

  El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l'Escala, l'antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l'Institut Valencià d'Audiofonologia (IVAF).

  Així, els participants tenen l'oportunitat de conéixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

  Amb aquesta iniciativa, des de l'Àrea del Benestar Social de la Diputació "volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior", ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.

  Pujar