elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló de Rugat, prepara l’estiu en diferents àrees de gestió

  • Una aposta especialment destacada en joventut, esports i cultura

La corporació municipal ha prés la iniciativa en matèria de joventut, i per tal de desenvolupar accions organitzades s’està posant en marxa el Consell de la Infància i l’Adolescència, en un Reglament que es sotmetra a consulta en un procés participatiu obert, i als partits del Ple Municipal.

Alhora s’han preparat algunes activitats per a la joventut per a aquest estiu i durant el que queda d’any, amb col·laboració amb la Mancomunitat, com el projecte MOU-TE a l’IES Manuel Sanchis, el I Concurs Prodigis de la Vall d’Albaida on Castelló acollira la seua final el proper 11 de juliol o el Curs de Monitor/a d’Activitats al Temps Lliure.

Ferran Calabuig, regidor de Joventut i Esports, assenyala també que “En la vessant esportiva s’han preparat les instal·lacions pertinents per al seu ús aquest estiu; adequant la piscina municipal; fent tractament contra la legionel·la als vestuaris i sanitaris; recuperant els cursos de natació, preparant l’Escola d’Estiu Esportiu per a xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys, etc… També estem treballant amb un conveni amb la Fundació de la Política Valenciana per a portar les partides professionals i de promoció al Trinquet de Castelló amb 30 partides anuals aproximadament i trofeus de prestigi.”.

En matèria d’activitats culturals des de la Regidoria de Poble, Tamara Salmerón, està confirmant la programació de “L’Estiu Festiu”,  en la que s’ha volgut reforçar el paper de les associacions locals com l’Agrupació Coral, la Unió Musical Benicadell o el grup d’Acordions per tal de, a banda de l’impuls econòmic per la seua contractació, donar-los suport després d’aquest any tan complicat. També s’impulsaran noves iniciatives com una nova colla de dolçainers formada per músics de Castelló però també de pobles veïns. A més, Eugeni Alemany tornarà a Castelló a l’Agost per tal de recuperar rialles i somriures.

D’altra banda, pel que fa a les actuacions reflectides al Pla d’inversions de la Diputació, que en Castelló superava els 400.000 €, s’han aprovat els projectes d’Impermeabilització de l’Auditori Municipal, l’adequació del pati de l’Escoleta Infantil i la reforma de la Piscina Municipal. En el cas dels dos primers projectes s’ha començat l’expedient de contractació d’ambdues per desenvolupar les obres en aquest estiu, unes obres valorades en més de 60.000 €. Les obres a la piscina municipal es realitzaran una vegada passada l’època estival, a setembre.

Pujar