elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una bola de foc de part d'un cometa sobrevola València a 90.000 km/h

Una bola de foc de part d'un cometa sobrevola València a 90.000 km/h
  • Va ser vist aquest dimarts al matí recorrent gran part de la península

Has vist una gran bola de foc sobrevolant la província de València? Es tracta de part d'un cometa que ha entrat des de l'espai fins a l'atmosfera terrestre i ho ha fet a tal velocitat (90.000 quilòmetres per hora) que ha generat una bola de foc que va poder ser visible aquest dimarts cap a les set del matí des Conca fins Chelva (València).

El cel de València i Castella la Manxa van ser l'escenari d'aquest curiós fenomen que va detectar el projecte SMART, de l'Institut d'Astrofísica d'Andalusia (IAA-CSIC). Així, des Des dels observatoris astronòmics de Sevilla i La Sagra i Sierra Nevada (Granada), Calar Alto (Almeria) i la Hita (Toledo) es va observar aquesta bola de foc.

Es tractava d'una roca despresa d'un cometa que, al entrar a l'atmosfera a tal velocitat, el seu fregament va fer que es tornara incandescent. Es va produir llavors aquesta bola de foc enorme que va començar a uns 93 quilòmetres d'altura sobre la província de Conca i des d'aquí va anar avançant i descendint fins a uns 51 km d'altitud sobre la localitat de Xelva, a València.

Pujar