elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arranca la Mostra de Teatre del Perelló

Arranca la Mostra de Teatre del Perelló

  El diumenge 3 d'octubre arranca la Mostra de Teatre del Perelló amb la posada en escena que proposen quatre companyies amateur.

  En aquesta primera jornada, el Centre Cultural Dr. José Antonio Gómez Marco, acollirà la presentació del certamen en un espectacle amenitzat per Jesús Manzano, monologuista i guionista del programa de televisió El Formiguer. Serà a les 19 hores.

  Quatre companyies i 4.000 euros en premis

  El certamen se celebrarà durant els mesos de setembre, octubre i novembre de 2021 i repartirà entre els grups participants més de 4.400 euros.

  L'objectiu d'aquesta convocatòria és fomentar el desenvolupament de les arts escèniques entre els grups de teatre no professionals, en col·laboració amb la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana i els grups teatrals de les comissions falleres del municipi.

  D'entre tots els grups inscrits, l'Ajuntament ha seleccionat els quatre grups participants que interpretaran les seues propostes els dies 24 i 31 d'octubre i 21 i 28 de novembre. Es tracta de les companyies Taules Teatre, Pla i revés, l'Associació Cultural de Riba-roja i Malatesta Teatre.

  A més d'aquestes, la Mostra ha comptat amb la participació, fora de concurs, de les actuació teatral del ‘sainet’ de la comissió fallera Tro i Flama del Perelló.

  El dia 11 de desembre se celebrarà l'acte de clausura a càrrec de l'humorista valencià Óscar Tramoyeres i es realitzarà el lliurament de premis. Els premis es decidiran per part d'un jurat format per tres persones vinculades al món de les arts escèniques.

  L'Ajuntament del Perelló atorgarà una subvenció econòmica de 700 euros a cadascun dels grups participants i aquells que formen part de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana rebran una ajuda addicional de 300 euros.

  A més, la companyia guanyadora del Premi ‘El Perelló a escena’ a la millor obra rebrà una dotació econòmica de 600 euros. D'altra banda, també s'entregarà un Premi del públic a l'obra que obtinga més puntuació dels espectadors i altres premis addicionals a Millor Actriu, Millor Actor, Millor Actriu de Repartiment, Millor Actor de Repartiment i Millor Direcció.

  Pujar