elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

AquesNómade, un festival sostenible per potenciar territori, cultura, paisatge, gastronomia, música i vi

AquesNómade, un festival sostenible per potenciar territori, cultura, paisatge, gastronomia, música i vi
  MÉS FOTOS
  AquesNómade, un festival sostenible per potenciar territori, cultura, paisatge, gastronomia, música i vi - (foto 2)

  La Font de la Figuera. Aquest dimarts, 5 de juliol, ha tingut a Madrid lloc la presentació de “Festivales para un territorio”, la marca que abraça els festivals Esférica Rioja Alavesa i 17 Grados Ribeira Sacra i que ara sumarà Nòmade Terrer dels Alforins.

  Pel que fa a Nómade, es suma als celebrats al cor de la Ribeira Sacra (Galícia) i a La Rioja Alabesa. Així, la presentació de les programacions dels festivals celebrats al nord de l’estat ha servit per a donar la benvinguda a la iniciativa organitzada al Terrer dels Alforins que se celebrarà del 14 al 16 d’octubre “en una zona vinícola d’única situada en la Comunitat Valenciana” expliquen des de l’empresa responsable del festival.

  A través de la música, l’art, la gastronomia i el vi, els municipis que conformen aposten per donar a conèixer el territori i la seua cultura. D’entre les entitats que s’han sumat al projecte trobem administracions públiques i diferents empreses privades de les tres localitats.

  L’acte celebrat a Madrid ha comptat amb la participació d’Ángel Carmona, periodista i presentador de la presentació; Daniel Solana, director de Basquetour; Txun Azpilicueta, directora de màrqueting de Cerveses Alhambra; Vicent Muñoz, alcalde de la Font de la Figuera; Marta Gómez, PR Manager de Pernord Ricard; Carmen Pita Urgoiti, directora de Promoció de Turisme de Galícia i Carlos Montilla, director de Festivals Per a Un Territori.

  Vicent Muñoz, alcalde de la Font de la Figuera, explicava que “el nostre territori sempre ha sigut conegut per ser una zona de trànsit de persones i d’estança. De fet, trobem restes de l’època neandertal i assentaments de diferents èpoques de la història. Ara volem fer un pas més enllà i acompanyar les iniciatives que potencien també el nostre territori, la nostra gastronomia i el vi, la cultura, l’agricultura i la convivència sostenible de totes elles. Amb moltes ganes i molta dedicació, empreses i entitats interessades en posar en valor el nostre paisatge i la nostra gastronomia faran possible aquesta primera edició de Nómade”.

  FESTIVALS PER A UN TERRITORI

  Festivals Per a Un Territori utilitza la música, l'art, la gastronomia i el patrimoni, com a catalitzadors del caràcter i els actius de la regió amfitriona per a desenvolupar esdeveniments culturals multidisciplinaris, avantguardistes i personalitzats a l'entorn on s'allotgen.

  Per això han sigut triats territoris amb forts valors culturals i patrimonials que necessiten dialogar amb si mateixos, enamorar a nous visitants i crear una conversa amb l'exterior.

  Una nova manera d'entendre els festivals, en el qual el públic viu una experiència VIP durant tota la seua visita i es produeixen des de trobades exclusives entre audiència i artistes, a actes oberts, tot això emmarcat en un paratge incomparable i acompanyat del millor vi i la millor gastronomia km 0.

  Pujar