elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Ple aprova l’ampliació i reforma de l’IES Alcàsser

El Ple aprova l’ampliació i reforma de l’IES Alcàsser
  • L’alcaldessa destaca que «són obres molt esperades per l’increment de l’alumnat i la necessitat d’ampliar les instal·lacions»

El passat 22 de desembre, el Ple Extraordinari de l’Ajuntament d’Alcàsser va aprovar el projecte bàsic i d’execució de l’ampliació i reforma de l’IES Alcàsser. Un projecte que s’emmarca dins del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, que ha instal·lat aules prefabricades per a resoldre la manca d’espai del centre fins a la seua renovació.

A més de l’aprovació del projecte Bàsic i d’Execució de l’ampliació i reforma del centre d’educació secundària, el ple va donar llum verda al plec de condicions per a traure a licitació les seues obres, amb un pressupost base de licitació d’1.587.115,37 euros i 9 mesos de termini d’execució a partir de la signatura de l’acta de replanteig.

Per a l’alcaldessa del municipi, Eva Zamora, «són obres molt esperades per l’increment de la població en la localitat i de l’alumnat del mateix, així com per la necessitat d’ampliació de les seues instal·lacions».

D’altra banda, la regidora d’Educació d’Alcàsser, Cristina Lucendo, ha celebrat aquest fet «tan important per al nostre municipi ja que, a més d’ampliar el centre i donar resposta a la necessitat de més espai,  els i les estudiants podran gaudir d’unes instal·lacions dignes».

Fins a l’inici de les obres, la Conselleria d’Educació ha instal·lat dues aules prefabricades per a respondre a la manca d’espai com a conseqüència de l’augment poblacional i d’alumnat de Secundària d’Alcàsser. Malgrat això, des de la direcció de l’institut, l’AMPA i el consistori s’està treballant per a instal·lar dues aules més.

Ampliació i reforma dels CEIP Jaume I i 9 d’Octubre

A aquest projecte s’uneix també l’aprovació dels projectes Bàsics i d’Execució de l’ampliació i reforma del CEIP Jaume I i del CEIP 9 d’Octubre, també emmarcades dins del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació.

En el cas del CEIP Jaume I, l’actuació consistirà en la reforma i ampliació de la zona de Primària, així com en la construcció de la nova zona d'Infantil, amb un pressupost de 3.877.796,34 euros. Per part seua, amb les obres del CEIP 9 d’Octubre es construirà un nou edifici d’Infantil amb un pressupost que ascendeix als 2.010.116,40 euros.

Tal com han destacat l’alcaldessa i la regidora d’Educació, l’objectiu és que les actuacions dels col·legis i l’institut puguen iniciar-se en l'estiu de 2021.

Pujar