25 de setembre de 2020 25/9/20

Alumnes i professors de l'IES l'Eliana formen part de projectes formatius europeus

Alumnes i professors de l'IES l'Eliana formen part de projectes formatius europeus - (foto 1)

    L'IES l'Eliana segueix implicant-se en interessants projectes d'àmbit europeu, amb l'objectiu de millorar la seua tasca formativa. Un bon exemple és el projecte 'Erasmus +', que forma part de l'estratègia 'Rethinking Education', la qual desitja redissenyar i globalitzar l'ensenyament europeu amb programes en els quals alumnat i professorat s'impliquen en programes d'intercanvi, per a conéixer mètodes d'aprenentatge en altres països que formen part de la UE.

    Així, dos alumnes de primer de Batxillerat de l'IES l'Eliana (María Herrero Sánchez i Álvaro Blázquez Bujeda) van participar en una Setmana Formativa que es va desenvolupar en el Navet Science Centre (en Boras, ciutat de Suècia). Allí, els dos alumnes (acompanyats per dos professors del seu centre) van ampliar els seus coneixements en noves tecnologies i van participar en un projecte amb el qual van imprimir en 3D un element que poguera emprar-se en les aules del seu centre, tant en classes de Tecnologia com en Biologia, Química i Informàtica.

    Al mateix temps, també el professorat de l'IES l'Eliana desitja incrementar la seua formació. Per a açò, ampliaran la seua formació en l'aprenentatge d'idiomes i en els coneixements de noves tecnologies. A través de la plataforma eTwinning, l'institut elianer participarà en Cicles de Formació Professional i també en programes d'intercanvi d'alumnes entre diferents instituts europeus.

    Eva Santafé, edil d'Educació en el consistori de l'Eliana, ha mostrat el seu total suport a aquest tipus d'iniciatives: "Participar en aquestos projectes afavoreix que professorat i alumnes augmenten la integració formativa i es pose en comú amb una estratègia en l'àmbit educatiu, cultural i social, ampliant el desenvolupament professional de mestres i el de formació dels nostres alumnes, la qual cosa resultarà molt important per al seu futur".

    Pujar