28 de març de 2020 28/3/20

Altres 22 treballadors són contractats pel consistori, a través de les 'Borses d'Ocupació Social'

Altres 22 treballadors són contractats pel consistori, a través de les 'Borses d'Ocupació Social' - (foto 1)

    Des del passat 1 d'octubre i fins al pròxim 31 de desembre, un grup de veïns i veïnes de l'Eliana han sigut contractats pel consistori d'aquesta localitat. A través del 'Programa Municipal d'Ocupació Social', altres 22 persones s'incorporen de forma temporal al mercat laboral. Aquesta iniciativa va començar fa 6 anys, i sempre ha tingut una magnifica acolliment.

    La fi última de les 'Borses d'Ocupació Social' és afavorir que habitants que troben les majors dificultats per a trobar un lloc de treball ho aconseguisquen, a través de l'Ajuntament de l'Eliana. El perfil que se sol·licita per a ocupar aquests llocs de treball prioritza a joves amb edats compreses entre els 18 i 30 anys; però també als aturats de llarga durada, aturats majors de 45 anys i dones.

    Aquests 22 treballadors i treballadores contractats pel consistori de l'Eliana s'escometran feines de fusteria, conselleria, jardineria, pintura, assistència a domicili o para formaran part de les brigades d'obres i serveis del consistori. Cal recordar que ja anteriorment es va contractar a 30 treballadors, per la qual cosa en el present any s'ha permés que més de 50 persones es reincorporen al mercat laboral.

    El 'Programa Municipal d'Ocupació', a través de les 'Borses de Treball Social', ofereix ocupacions temporals (per un període de tres mesos) a veïns i veïnes del municipi que es troben aturats. És un programa finançat íntegrament amb el pressupost municipal de l'Eliana i resulta molt positiu, tal com explica l'alcalde de la localitat (Salva Torrent): "Als joves se'ls obri la possibilitat d'adquirir una major experiència; als qui fa molt temps que estan sense treballar se'ls permet reincorporar-se el mercat laboral durant uns mesos; i, en tots els casos, s'aconsegueix que els qui formen part de les 'Borses d'Ocupació Social' afronten el futur amb major esperança a trobar un nou lloc d'ocupació. A més, realitzen una gran labor, cosa que els habitants de la localitat també agraeixen".

    Pujar