elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cas Alquería: La Policia entra en la diputació de València per a recaptar més informació

Cas Alquería: La Policia entra en la diputació de València per a recaptar més informació
  • Agents de la UDEF també han registrat l'Ajuntament d'Ontinyent i Divalterra per a completar la documentació arreplegada en els registres de juny

  • El Jutjat de València investiga per prevaricació administrativa i malversació a l'expresident de la Diputació, dos assessors i tres alts càrrecs de Divalterra

MÉS FOTOS
Cas Alquería: La Policia entra en la diputació de València per a recaptar més informació  - (foto 2)
Cas Alquería: La Policia entra en la diputació de València per a recaptar més informació  - (foto 3)

Novetats en el Cas Alquería. Agents de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) han entrat aquest dimarts a les seus de la Diputació Provincial de València, de l'Ajuntament d'Ontinyent i de Divalterra per a recaptar informació i completar així la documentació que es va arreplegar en els registres el passat mes de juny.

Tal com els va avançar elperiodic.com, el que era president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, va ser detingut el passat mes de juny en una operació contra la corrupció -el ja conegut Cas Alquería- en la qual també eren detinguts dos assessors i tres alts càrrecs de Divalterra.

L'operació se centra en la recerca de la contractació de personal directiu en Divalterra (antiga Imelsa) encara que es coneixen poques dades sobre aquest tema ja que la causa roman fins al moment secreta.

Aquest dimarts, el Jutjat d'Instrucció numere 9 de València, autoritzava a la policia a entrar en les tres institucions per a recaptar informació que complete la intervinguda en les entrades i registres autoritzades el passat mes de juny. Els agents de la UDEF s'han desplaçat aquest matí a les seus de la Diputació Provincial de València, de l'Ajuntament d'Ontinyent i de Divalterra per a la pràctica d'aquesta diligència.

Operació Alquería

Cal recordar que la causa està oberta per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics. Es va iniciar en 2018 després de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València. S'investiguen irregularitats en la contractació de personal d'alta adreça en Divalterra, antiga Imelsa, en 2015.
En el marc de l'anomenada "operació Alquería", el 27 de juny els agents de la UDEF van practicar registres en la Diputació de València, en les dues seus de les quals disposa l'Ajuntament d'Ontinyent, i en la seu social de Divalterra (antiga Imelsa).  El magistrat instructor va autoritzar també l'entrada i registre en quatre habitatges particulars: la del president de la Diputació i les d'altres tres investigats.

A més del president de la Diputació, al juny van ser arrestats un assessor, el cap de gabinet, el secretari-lletrat assessor del Consell d'Administració de Divalterra i els dos directors gerents d'aquesta empresa pública. Després de la seua compareixença davant el jutge, van quedar en llibertat encara que mantenen la condició d'investigats.

Pujar