elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcàsser s'adhereix al programa VioGen per a intensificar la lluita contra la violència masclista

Alcàsser s'adhereix al programa VioGen per a intensificar la lluita contra la violència masclista
  • Amb la integració al sistema VioGen, la Unitat Minerva de la Policia Local podrà gestionar cada cas de violència masclista

L'Ajuntament d'Alcàsser, a través de la Policia Local, s'ha adherit al programa estatal VioGen augmentant, d'aquesta manera, la protecció i assistència a les dones i familiars víctimes de la violència de gènere, i millorant el seguiment i control integral de cadascun dels casos de violència masclista que es produïsquen al municipi.

Amb aquesta adhesió, els i les agents de la Unitat Minerva de la Policia Local d'Alcàsser podran gestionar cada cas, juntament amb la Guàrdia Civil de Picassent, analitzant cada situació de manera personalitzada, valorant el risc per a la víctima i actualitzant cada cas a mesura que vaja evolucionant.

L'alcaldessa del municipi, Eva Zamora, ha assenyalat la importància d'aquesta adhesió al programa VioGen, ja que «suposa un més pas més en la lluita contra la violència masclista i ens dota de més recursos i informació a l'hora de protegir tant a les víctimes, com als seus familiars».

L'adhesió es va signar el passat 6 de novembre, en la Junta Local de Seguretat, a la qual va assistir tant l'alcaldessa, com els representants de la Subdelegació del Govern a València, la cap de la Unitat de Coordinació contra la Violència sobre la Dona, els responsables de la Guàrdia Civil de Picassent, la Policia Autonòmica i la Policia Local.

Durant la reunió, a més de formalitzar-se el conveni de col·laboració amb la Secretaria d'Estat i el protocol d'adhesió a la plataforma VioGen, també es van abordar altres assumptes d'especial interés per al municipi, com les dades sobre infraccions comeses a les ordenances municipals; la Llei de Seguretat Ciutadana i la normativa de trànsit; o els delictes contra la seguretat viària en els quals «no s'observa cap augment significatiu gràcies, en part, a les campanyes de prevenció realitzades per la Policia Local».

Finalment, es van exposar els índexs de criminalitat en la població. «Les estadístiques llancen uns resultats que es mantenen dins dels límits acceptables, sense observar-se un increment respecte a anys anteriors. Alcàsser continua sent un municipi tranquil i segur».

Zamora va concloure destacant l'«excel·lent cooperació i coordinació de la Policia Local i la Guàrdia Civil, la planificació de la qual es conforma en la Comissió de Coordinació Policial».

Pujar