26 de setembre de 2020 26/9/20

Alberic manté la seua aposta per la pintura amb la quarta edició del seu concurs a l’aire lliure

Alberic manté la seua aposta per la pintura amb la quarta edició del seu concurs a l’aire lliure - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Alberic manté la seua aposta per la pintura amb la quarta edició del seu concurs a l’aire lliure - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Alberic, mitjançant la seua regidoria de cultura, durà a terme la quarta edició del Concurs de Pintura Ràpida a l'Aire Lliure, una activitat que ha tingut molt bona acollida i interès en anteriors edicions en què s'han rebut múltiples propostes artístiques. El concurs, que té com a intenció de seguir amb la dinamització artística i cultural del municipi, té dues categories, en la primera podran participar les persones interessades a partir dels 16 anys i la segona estarà reservada per a menors de 15 anys. El tema de les obres haurà de ser la gent d'Alberic i el seu entorn i pel que fa a la tècnica i a les dimensions, la tècnica pictòrica serà lliure i la forma no podrà ser inferior a 50 cm ni superior a 120 cm. El color de base ha de ser blanc i el cavallet i els materials hauran de ser aportats per l'artista.

  El termini d'inscripció finalitza el proper 3 de maig i la mateixa es podrà realitzar a la sol·licitud disponible a la web www.alberic.es. El jurat serà presidit per l'alcalde o regidor en el qual delegue i estarà format per tres professionals del camp de les Belles Arts que valoraran positivament l'originalitat de l'obra. Els premis seran de 1.000 euros per a l'obra guanyadora, 700 euros per al segon premi i 500 euros per al tercer lloc en categoria A, mentre que en la categoria B els premis seran maletins de pintures acríliques, pinzells professionals, estoigs de llapis, sets de aquarel·les o estoigs de dibuix entre d'altres.

  Amb la intenció de despertar l'interès d'artistes del municipi l'Ajuntament també atorgarà un premi de 500 euros a la millor obra entre els artistes naturals d'Alberic que no hagen obtingut cap dels tres premis. El guanyador del primer premi tindrà l'opció de realitzar una exposició individual a l'Antiga Casa Consistorial on seran exposades totes les obres del 5 al 17 de maig. El programa per al concurs el dia 5 començarà de 8:30 hores a 10 hores amb la recepció dels participants. En ella, els mateixos hauran de mostrar el DNI o la targeta de residència. La jornada s'allargarà fins al voltant de les 15:00 hores de la vesprada, quan es lliuraran les obres amb el seu cavallet corresponent. A les 18:30 hores es farà públic el veredicte del jurat i es procedirà al lliurament de premis. Finalment, el dilluns dia 6 s'obrirà l'exposició de les obres del IV Concurs de Pintura Ràpida a l'Aire Lliure.

  Pujar