elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

En 2017, la UPCCA ha arribat a mil alumnes de primària de 30 centres de la comarca

En 2017, la UPCCA ha arribat a mil alumnes de primària de 30 centres de la comarca
    MÉS FOTOS
    En 2017, la UPCCA ha arribat a mil alumnes de primària de 30 centres de la comarca - (foto 2)

    990 alumnes de primària de 30 centres de la Vall d'Albaida van rebre l'any passat la visita dels tècnics de la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives) de la Mancomunitat, la qual cosa suposa un 13% més. Un increment en edats prematures per l'actual canvi de comportaments social. Com assenyala el tècnic de la UPCCA, Alfons Soler, «Hem passat de parlar de drogodependències a fer-ho de conductes addictives i, en conseqüència, iniciar abans la prevenció». Això no lleva però, que els dos mil alumnes de secundària hagen rebut alguna de les 191 visites efectuades en 2017 que, a més, va introduir a a l'IES José de Ribera de la Pobla de Duc un programa pilot de prevenció de problemes associats a les noves tecnologies que va incidir directament sobre un centenar d'alumnes. En l'àmbit educatiu no van faltar tampoc les sessions amb 175 professors d'ESO; els concursos de cartells de prevenció que, a més del tabac, es van ampliar a drogues, joc i alcohol; i els 65 centres d'infantil i primària que reben material de la UPPCA.

    Pel que fa a la prevenció en l'àmbit familiar, en 2017 s'ha incrementat un 25% fins als 56 usuaris, el perfil majoritari dels quals és el de joves de 15 a 17 anys consumidors de cànnabis i homes, encara que els casos de dones han passat de 4 a 13. Un altre dels àmbits d'actuació de la UPCCA és el comunitari, on es van distribuir 12.700 exemplars del butlletí Fem llar; 700 alumnes de secundària van assistir a les sessions de teatre i testimoni amb persones preses a Villena; es va realitzar 15 xarrades de prevenció per a pares; es va impulsar un grup de tabac; i es va col·laborar en el mes de la salut d'Alfarrasí, les activitats de tardor d'Albaida o en el projecte "Ontinyent sense fums", les Festes del bou, o la jornada contra la droga al col·legi la Concepción.

    Finalment, la UPCCA també va realitzar tasques de prevenció selectiva amb les sessions de joves del Rogle, el crus de prevenció de recaigudes i grup per a deixar de fumar del CRIS, així com la col·laboració amb el programa de menors amb mesures judicials o el d'absentisme escolar. «Xifres i actuacions que demostren la bona salut del servici de la Mancomunitat que després de 20 anys s'ha consolidat com un referent en la prevenció de les conductes addictives tant en els centres educatius com entre les famílies», assenyala la consellera de la UPCCA, Célia Juan.

    Pujar