elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

20.000 euros en 20 dies: un poble valencià busca finançament per a arreglar la seua Església

20.000 euros en 20 dies: un poble valencià busca finançament per a arreglar la seua Església
  • Volen acabar amb el problema d'humitats del temple que compta amb un fresc de Sant Vicent que aspira a ser BIC

Els feligresos d'una parròquia de la Comunitat Valenciana s'han llançat al micro mecenatge o micromecenatge per a aconseguir finançament que els permeta arreglar el seu temple.

I és que la parròquia de Sant Vicent Ferrer d'Algímia d'Alfara té importants problemes d'humitats que, de no actuar immediatament, podrien acabar “afectant seriosament l'estructura de l'edifici” que, per als promotors “no és un edifici qualsevol, sinó el més emblemàtic de la població” que compte, en la volta del presbiteri amb un colorit fresc de Sant Vicent, realitzat en 1776 per José Camarón i que està en tràmit de ser declarat Bé d'Interés Cultural (BIC).

El temple s'assentisca sobre una zona impermeable. En 1954 es va fer un mur de contenció davant la façana del temple per a acabar amb la rampa i crear una zona plana davant la porta. No obstant això, amb el mur de contenció, l'escolament subterrani s'acumula sota la façana, la zona més afectada per la humitat. L'objectiu ara és fer un nou muret que permeta el drenatge i acabar amb les humitats.

Què necessiten?

La parròquia de Sant Vicent Ferrer precisa de 19.795 euros per a reparar les humitats però, el cridaner, és que necessiten aquesta quantitat en tan sols 20 dies perquè s'han proposat aconseguir aquests diners abans del pròxim 12 d'abril.

En què consisteix aquesta campanya?

Per a aquesta campanya de micro mecenatge que han començat amb l'associació Hispània Nostra, s'han marcat un objectiu mínim de 4.408 euros, i ja porten recaptats al voltant de 3.300 euros, gràcies al suport de 36 aportants.

Els promotors recorden, a més, que les donacions gaudeixen d'importants deduccions en la Declaració de la Renda: “En els primers 150 euros de donació, la desgravació és del 80%, és a dir, 120 euros”.

Quines obres realitzaran?

Les obres que pretenen realitzar en el temple d'Algímia d'Alfara consisteixen a alçar l'escala i adequar el mur de contenció perquè permeta el drenatge, alçar el sòcol de la façana principal i sanejat de juntes de morter, eliminar la humitat de la façana principal col·locant en el sòcol higroconvectores i rehabilitar i pintar les parets interiors.

Pujar