9 de març de 2021 9/3/21

La pujada històrica del preu de la llum en plena onada de fred ‘calfa’ al Govern

Pujada històrica del preu de la llum
Pujada històrica del preu de la llum
  • El preu de la llum va marcar ahir un nou pic i avui es preveu que continue augmentant

En plena onada de fred, el preu de la llum segueix a l'alça en la Comunitat Valenciana. Ahir dimarts, el cost de la llum va marcar un nou pic i avui es preveu que torne a pujar el preu fins a aconseguir ser el segon preu més alt del mes. Els experts preveuen que el preu aconseguisca els 89,94 euros per megavat i hora.

Ahir FACUA alertava que, des de l'inici de l'any 2021 el preu de la llum havia pujat un 26,7% més que en el mateix període de 2020.

No obstant això, des del Govern d'Espanya semblen no estar molt preocupats per la pujada del preu en plena onada de fred. De fet la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, va intentar banalitzar el que està ocorrent en el mercat majorista de l'electricitat afirmant que "el rebut pot pujar com a molt uns quants euros”.

Ara, Pablo Iglesias, vicepresident del Govern de Pedro Sánchez, està disposat a calfar l'ambient i l'increment de la llum amenaça amb crear un nou xoc entre PSOE i Unides Podemos.

Els de Pablo Iglesias estan pressionant per a accelerar la reforma energètica pactada amb els socialistes, els qui ho rebutgen i insisteixen que aquestes pujades són puntuals i els plans de les quals passen per una reforma a més llarg termini.

Malgrat els polsos dels morats, el Govern descarta baixar els impostos per a abaratir la factura de la llum en plena pujada per Filomena.

Unides Podemos pretén potenciar les renovables, posar en marxa al més prompte possible una nova regulació del mercat i abordar la reforma d'un mercat que consideren disfuncional i que opera de la mateixa forma tots els dies de l'any, encara que no reba atenció mediàtica.

Pujar