21 de setembre de 2020 21/9/20

El Puig homenatja la gimnasta Ana Gayán i el futbolista Jose María Angresola “Mossa”

El Puig homenatja la gimnasta Ana Gayán i el futbolista Jose María Angresola “Mossa” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Puig homenatja la gimnasta Ana Gayán i el futbolista Jose María Angresola “Mossa” - (foto 2)

  El pabelló cobert del poliesportiu La Pedrera va acollir el passat divendres 15 de setembre la celebració de la primera Gala de l'Esport del Puig de Santa Maria.

  L'acte va retre-li un emotiu homenatge a dos dels esportistes més reconeguts del municipi: la gimnasta rítmica Ana Gayán Bakri i el futbolista del Reial Oviedo Jose Maria Angresola Jiménez (Mossa).

  Ana Gayán Bakri ha debutat este 2017 en el conjunt sènior de la selecció espanyola de gimnàstica rítmica i té l'opció de participar en els Jocs Olímpics de Tokio 2020.

  Jose María Angresola Jiménez "Mossa" juga esta temporada en el Reial Oviedo, un equip de Segona Divisió que enguany ha presentat un projecte ambiciós per ascendir a Primera.

  Ambdós van guanyar conjuntament el premi La Pedrera, que s'otorga a la figura esportiva local més destacada del moment.

  El pare de Mossa, que no va poder recollir el premi en persona, va lliurar a l'Ajuntament una samarreta signada pel seu fill en agraïment al reconeixement rebut.

  El premi al millor esportista local de 2017 va recaure en el jove Alberto Piquer Ubach de la Penya Pilotaris Amics del Frontó. Jugant en la categoria infantil, Alberto ha sigut campió provincial i autonòmic per parelles, campió autonòmic individual i campió autonòmic de galotxa per equips.

  El premi a la millor entitat esportiva local també s'ha quedat en el món de la pilota valenciana. El jurat del Consell d'Esports, format per representants de tots els clubs esportius locals, va reconéixer la trajectòria de la Penya Pilotaris Amics del Frontó del Puig. Fundada l'any 1967, compta amb 232 socis, unes instal·lacions d'última generació i un llarg palmarès obtingut els darrers anys.

  L'alcaldessa del Puig Luisa Salvador va assenyalar que "El Puig és un poble completament bolcat en l'esport" i va recordar als esportistes premiats i distingits que "enllà on estigueu compteu amb el recolzament de familiars, amics, veïns i el conjunt del poble del Puig".

  Per la seua banda, el regidor d'Esports Fernando Checa va celebrar la creació dels premis indicant que "tant el Consell d'Esports com la Gala de l'Esport eren unes aspiracions que tenia des de molt abans de ser regidor" i va manifestar que sentia "molta satisfacció per haver pogut impulsar-les des de l'Ajuntament".

  Mencions honorífiques
  A més dels premis otorgats pel Consell d'Esports, cada club esportiu va lliurar una menció honorífica a qui considerava que la mereixia en reconeixement a la seua llavor i dedicació pel club o pels èxits esportius aconseguits en el passat o el present.

  El Club de Gimnàstica Rítmica va distingir a Marta Muedra Vela pel seu esforç constant i obtindre els millors resutats a nivell nacional en esta temporada, alçant el títol de campiona cinc vegades.

  Alberto Fuentes Fernández va ser reconegut pel club d'Atletisme Corre Que t'Agafe per l'èxit d'abaixar la distància reina de 42.195 metres en poc menys de tres hores, obtenint la millor marca local en la història del Puig de Santa Maria.

  El club Tridimonis va otorgar una menció honorífica a Neus Martí per la increïble temporada realitzada.

  El centenari club de Colombicultura Santa Maria del Puig va distingir el seu soci més gran, José Cotino Oriola, per la seua dil·latada trajectòria com a colombicultor.

  El club de pesca Societat l'Espigó va otorgar-li una menció honorífica al seu campió Juan Carlos Cámara.

  El club de tennis El Puig va distingir Miguel Troncoso per creure en el tennis i en l'esport en general com a vehicle per a transmetre valors.

  Ángle Durà "Fofo" va rebre el reconeixement del Puig Club Esportiu per la seua col·laboració desinteressada amb tots els equips del club durant tots estos anys.

  El club Agility va premiar Verónica Oliver Huete i el seu cocker Kira, subcampions absoluts del campionat de la Comunitat Valenciana Agility de Maxi 2 en la temporada 2016.

  El club Pilotaris Amics del Frontó va distingir l'Equip Cadet del Puig per una trajectòria en què han obtingut campionats autonòmics i provincials en diferents modalitats.

  El Club Frontenis El Puig va voler reconéixer la figura de Miguel Cabrera Polo, per ser un gran aficionat a este esport com a jugador i més tard com a soci incondicional del club.

  El club Tripuig va distingir a Marcos Castro Cubelles pel seu esforç, sacrifici, constància i companyerisme.

  En acabar, premiats, homenatjats i públic assistent van gaudir d'un vi d'honor amenitzat per la música de jazz i swing del grup local Jamaleònics.

  Pujar