24 d’octubre de 2020 24/10/20

El Puig anima l'estiu amb la Setmana Jove

El Puig anima l'estiu amb la Setmana Jove - (foto 1)
  • Teatre, vídeojocs, jocs de taula, skate, competicions esportives, consum responsable i el foment de l'amistat i l'empoderament juvenil, marquen una setmana d'activitats protagonitzades per la joventut del municipi

MÉS FOTOS
El Puig anima l'estiu amb la Setmana Jove - (foto 2)
El Puig anima l'estiu amb la Setmana Jove - (foto 3)

Del 24 de juny a l'1 de juliol la regidoria de Joventut de l'ajuntament del Puig de Santa Maria ha ofert una setmana d'oci educatiu per a les i els joves amb edats compreses entre els 12 i els 30 anys. La setmana ha comptat amb activitats per a gustos molt diversos, com el de les joves que participen durant tot l'any en el curs de teatre jovenil, el del i les amants dels vídeojocs, l'esport, els jocs de taula, l'skate, o simplement, el de qui vol gaudir d'una vesprada de relax i gaudi a la piscina envoltat per les seues amistats. Per al regidor de Joventut Julià Oriola, "l'objectiu ha sigut mostrar el temps d'oci com a part del nostre aprenentatge vital, on som actius i participatius, un oci allunyat del consum, en tots els sentits, i que gaudim en companyia compartint grans moments".

La Setmana Jove 2018 va començar amb la fascinant i espurnejant actuació d'Andrea, Carlota, Laura, Nahia i Luisa que representaren al teatre La Marina l'obra "Como niñas". Un gran treball dut a terme per estes cinc adolescents, sota la direcció de la professora Amparo Vayá, que van donar-ho tot a l'escenari i van mostrar a un públic electritzat un tast de l'enorme feina realitzada al llarg de l'any al taller municipal de teatre.

L'Espai Jove va acollir una vesprada protagonitzada pels videojocs, el bodypainting i els còctels saludables com a prevenció deñ consum primerenc d'alcohol; i altra amb campionats de ping pong, Air Hockey i Warhammer, totes elles coronades per un berenar saborós i saludable.

El plat fort va arribar amb la jornada celebrada al Poliesportiu municipal. Més de 180 joves van banyar-se, van competir, van fer skate, van jugar a Soft Combat, van sopar i, sobretot, van compartir activitats i experiències en un ambient distès i molt participatiu. Des de la regidoria de Joventut qualifiquen l'experiència com a "increïble" i assenyalen que "se'ns va fer curta i va generar ganes de molt més!". Ressalten "el comportament net i respectuós que van mantenir tots i totes els/les joves participants".

Com a colofó a tota aquesta setmana Setmana Jove, un grup de joves del municipi van participar durant el cap de setmana en la III Trobada de Joves de l'Horta Nord, a l'alberg Les Alcusses de Moixent. La cita va reunir 86 joves de sis municipis d'Horta Nord (Alboraia, Almàssera, El Puig, Meliana, Museros i Tavernes Blanques). En ella van realitzar-se activitats aquàtiques, esportives, excursions, fabricació de xapes, vetllada nocturna, la majoria organitzades pels mateixos grups de joves. Des de Joventut donen "l'enhorabona al personal tècnic per l'èxit de convocatòria i la feina realitzada, així com als grups de joves implicats i compromesos amb la comarca i la xarxa que seguim construint".

Pujar