29 de gener de 2020 29/1/20

La música plena els racons del Puig amb una nova edició del ‘Juliol Musical’

La música plena els racons del Puig amb una nova edició del ‘Juliol Musical’ - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La música plena els racons del Puig amb una nova edició del ‘Juliol Musical’ - (foto 2)
  La música plena els racons del Puig amb una nova edició del ‘Juliol Musical’ - (foto 3)
  La música plena els racons del Puig amb una nova edició del ‘Juliol Musical’ - (foto 4)

   Gaudir de la música a l'aire lliure, sota la llum de la lluna i en un entorn tan emblemàtic com són els monuments més importants del Puig, és possible gràcies a la celebració d'una de les cites estiuenques per excel·lència: Juliol Musical.

  Una trobada amb la música i el paisatge que dènou anys després de la seua primera edició, continua conquistant a tots aquells apassionats del ritme que busquen gaudir d'un pla diferent en les nits del mes de juliol. Llocs com la Cartoixa d’Aracristi, la Torreta de la mar o el Monestir del Puig, són els escenaris triats per a celebrar des del 17 fins al 21 de juliol grans actuacions musicals.

  El festival compta amb la col·laboració de l'àrea de Cultura de la Diputació de València, així com del Centre Cultural la Marina i de l'Ajuntament del Puig els qui un any més aposten per la promoció de la cultura acostant-la a tots els veïns i visitants de la zona.

  Programació

  El Puig comptarà amb cinc nits consecutives de música en directe. Cinc nits en les quals alguns dels seus racons més emblemàtics seran escenari d'actuacions d'artistes de renom de diferents estils, i que segur conquistaran als assistents.

  El cicle de concerts comença el dimarts 17 de juliol amb un plat fort: l'actuació de Mariola Membrives, veu i rostre d'una nova generació d'artistes que estan donant un impuls al panorama musical espanyol. La cantant portarà fins a la Cartoixa d’Aracristi el seu nou directe amb motiu de l'estrena del seu nou disc ‘Lorca, spanish songs’, en el qual realitza un repàs per les cançons populars que van conquistar fins al mateix Lorca. Veu i orquestra es fusionaran en directe al Puig a partir de les 22.30 hores de la nit del dimarts.

  Canviant d'estil i de dia, el dimecres 18 de juliol arriba a la Torreta de la Mar la música anglosaxona i els ritmes afroamericans de la mà de Tina & Joe. La cita serà a partir de les 22.30 hores, moment en el qual aquest duo resident a Barcelona i amb més de 400 actuacions a la seua esquena oferirà un concert en acústic en el qual conjugaran els estils clàssics amb els moderns, al ritme del soul, el jazz, el pop i fins i tot el rock.

  A més, pensat per a un públic més familiar el divendres 19 de juliol a les 23 hores tindrà lloc la representació de l'espectacle *Big *Drums. Els voltants del Monestir del Puig seran escenari d'aquesta trobada en el qual la percussió africana, el tap danse, la veu i el ball sobre l'arena s'uneixen en un només creant una mescla inigualable. I és que, Big Drums fusiona tècniques que poden semblar molt distants però la veritat és que, tal com assenyala Camut Band: “El ritme és patrimoni de la humanitat en el seu conjunt, no pertany a cap raça ni país”.

  De cara a la fi de setmana el dissabte 20 de juliol, el grup de mestissatge mediterrani de l'Alcoià el Diluvi, presentarà el seu nou disc batejat amb el nom ‘Junteu-vous’’. La presentació tindrà lloc en el Monestir a partir de les 23 hores i anirà acompanyada de l'actuació en directe del grup al conjunt.

  Aquest nou disc juga amb els nous llenguatges i inclou, segons expliquen els seus integrants, influències del folk anglosaxó i mexicà tot això filtreando amb la música electrònica, els violins, l'acordió i la guitarra flamenca, entre altres. A més, amb aquest recopilatori de cançons el Diluvi cerca homenatjar els mestres de la cançons i reivindicar el seu paper d'influència en la història de la música espanyola.

  Finalment, la programació de Juliol Musical es tancarà el diumenge 21 de juliol amb una nit carregada d'emoció en la qual l'esplanada del Monestir acollirà un concert per la integració amb un repertori que mostra la diversitat de diferents cultures que integren al veïnat del municipi.

  La trobada serà a càrrec de la unió de dos grups amb formes diferents de gaudir de la música valenciana, representada d'una banda per la rondalla de corda i per una altra la típica banda d'instruments de vent. Una fusió que dóna lloc a la Botifarra a Banda, i que compta amb la col·laboració de la Unió Musical del Puig i dels grups de danses del Centre Cultural La Marina.

  Amb ells, es donarà per finalitzada una nova edició d'aquesta cita musical de l'estiu que ja calfa motors per a celebrar el seu vint aniversari.

  Pujar