13 d’agost de 2020 13/8/20

L'Ajuntament del Puig obri el seu primer parc caní

L'Ajuntament del Puig obri el seu primer parc caní - (foto 1)
  • Amb un tamany de 1.828 metres quadrats, el Parc Caní Puig Nord és un dels més grans de l'Horta Nord

MÉS FOTOS
L'Ajuntament del Puig obri el seu primer parc caní - (foto 2)
L'Ajuntament del Puig obri el seu primer parc caní - (foto 3)

L'alcaldessa del Puig Luisa Salvador va inaugurar el passat dimecres 19 de desembre el primer parc caní del poble. A l'apertura va acompanyar-la el seu gosset Ares, que va gaudir de les instal·lacions junt amb la resta dels cans que van estrenar el parc.

"Una població com El Puig necessitava la creació d'un parc caní com el que estrenem hui", assenyala l'alcaldessa. "És un espai ideal perquè els animals puguen jugar en llibertat i a la vegada els propietaris tinguen un lloc per portar-los a fer les seues necessitats".

Amb un tamany de 1.828 metres quadrats, el Parc Caní Puig Nord naix com un dels més grans de l'Horta Nord. Compta amb banquets per descansar, una font per persones i una altra específica per a gossos, papereres, arbres i moltes zones perquè juguen els animals. Des de l'Ajuntament s'assenyala que obrirà en horari d'hivern de 7 del matí a 8 de la vesprada.

A l'estrena van assistir-hi el regidor de Medi Ambient Vicent Porta i el de Joventut i Sanitat Julià Oriola, així com els usuaris que van vindre amb els seus gossos per descobrir les instal·lacions del parc.

Segons s'explica des del consistori, l'espai es regirà per unes normes de convivència bàsiques. Així, els gossos de races potencialment perilloses hauran d'anar lligats i amb bossal. Les xiquetes i els xiquets podran anar-hi sempre que siga amb la presència d'un adult. Els excrements caldrà recollir-los i dipositar-los en els contenidors i la porta del recinte haurà de mantenir-se tancada perquè no s'escape cap animal.

"Esperem que la gent faça un ús civilitzat del parc i en el futur pugam ampliar el seu horari i construir més dotacions per a gossos en altres zones del municipi", assenyala Vicent Porta.

El primer parc caní del Puig se suma a la platja per a gossos que hi ha habilitada a la zona de la platja de La Torreta-Santa Elvira, llindant amb el barranc de Puçol.

Pujar