22 de gener de 2020 22/1/20

L'ajuntament del Puig dona veu als joves en el seu primer Pla de Joventut

L'ajuntament del Puig dona veu als joves en el seu primer Pla de Joventut - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'ajuntament del Puig dona veu als joves en el seu primer Pla de Joventut - (foto 2)

  L'ajuntament del Puig ha iniciat un procés participatiu per posar en marxa el seu primer Pla de Joventut. El passat divendres 27 d'octubre va donar el tret d'eixida amb la celebració d'un taller de participació a l'Espai Jove de la localitat, el primer d'un seguit de trobades que tenen per objectiu escoltar quines són les demandes, inquietuds i necessitats de la joventut del Puig, a través d'una mostra representativa de joves de 15 a 30 anys.

  Amb les conclusions en la mà, la regidoria de Joventut elaborarà el primer Pla de Joventut municipal, un programa que pretén donar solució a les demandes i necessitats de la joventut local a través de l'escolta activa i l'acció coordinada de diferents àrees municipals. El projecte "naix amb la voluntat d'implicar i fer partícips a totes i tots aquells que vulguen comprometre's amb l'objectiu de promoure el benestar, l'autonomia i el desenvolupament de les i els joves", assenyala el regidor de Joventut Julià Oriola.

  El consistori elabora el Pla de Joventut a través de dues línies de treball. D'una banda hi ha els tallers de participació juvenil. De l'altra, entrevistes als professionals que tenen relació amb els i les joves en àrees com Educació, Sanitat, Treball i Joventut.

  L'objectiu, remarca Oriola, és "dibuixar les línies estratègiques dels propers cinc anys perquè des de l'àrea de Joventut i la resta de departaments municipals es treballe d'una manera integral i coordinada en benefici de la nostra joventut".

  El Pla de Joventut se suma als altres projectes participatius que impulsa l'Ajuntament del Puig, com ara el Consell de Participació veïnal i els sectorials Consell d'Esports, de Lectura i d'Igualtat.

  ocultar
  L'ajuntament del Puig dona veu als joves en el seu primer Pla de Joventut
  Pujar