27 de gener de 2020 27/1/20

Amigó lliura el premi de la Secció Segona del Certamen de Bandes Diputació a la Unió Musical Santa Maria del Puig

Amigó lliura el premi de la Secció Segona del Certamen de Bandes Diputació a la Unió Musical Santa Maria del Puig - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Amigó lliura el premi de la Secció Segona del Certamen de Bandes Diputació a la Unió Musical Santa Maria del Puig - (foto 2)
  Amigó lliura el premi de la Secció Segona del Certamen de Bandes Diputació a la Unió Musical Santa Maria del Puig - (foto 3)

  La Unió Musical Santa Maria del Puig s'ha alçat amb el màxim guardó de la Secció Segona del Certamen de Bandes de la Diputació de València en la qual ha participat al costat de la Societat Musical La Familiar de Benissanó, la Societat Unió Artístico Musical de Sollana, l'Agrupació Artístico Musical Santa Bàrbara de Piles i la Unió Musical de La Pobla Llarga.

  La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha lliurat el premi als de El Puig, una banda composta per setanta músics, que “han mostrat la qualificació que tenen com a conjunt i com aconsegueixen que la seua música sone de manera especial. Han posat tota la seua ànima i açò ha arribat als espectadors”, segons ha dit Maria Josep Amigó.

  La vicepresidenta de la Diputació ha destacat que “com a colofó del dia d'avui ha sigut un luxe comptar amb aquestes cinc societats musicals perquè són un clar exemple de la importància que té la música en els nostres pobles i la qualitat que tenen, independentment que solament un puga guanyar en cada secció”.

  Brillant repertori en la categoria de plata

  Les cinc societats musicals han interpretat com a obra obligada “Des de 1903” de Francisco Bort Ramón. 

  La Unió Musical Santa Maria del Puig ha tingut una posada en escena molt valenciana, amb el pasdoble “Valencianet” de Julio Ribelles i “El jardín de Hera” de José Suñer. Els músics han estat dirigits per Manuel Járrega i han obtingut 367,5 amb els quals s'han alçat amb el primer premi i esment d'honor d'aquesta categoria.

  L'Agrupació Artístico Musical Santa Bàrbara de Piles, també ha aconseguit un primer premi amb 345,5 punts. Ha interpretat, sota la direcció de David Pont, el pasdoble “Leo” de Víctor Vallés i com a obra de lliure elecció “Procession to Calvery” de Kevin Houben. 

  La Unió Musical de La Pobla Llarga, ha celebrat el seu segon premi corresponent als 310 punts amb els quals el jurat ha fallat la seua participació. La Unió, que ha sigut dirigida per Joaquín Gericó, ha interpretat el pasdoble “Levante” de Mariano Puig, i com a obra de lliure elecció “Music of the spheres” de Philip Sparke. 

  La Societat Musical La Familiar de Benissanó, ha aconseguit un altre segon premi, amb 300 punts. Ha estat dirigida per Francisco Javier Castellà, interpretant el pasdoble “Las arenas” de Manuel Morales, i com a obra de lliure elecció “Tierra mítica”, moviments I, II i IV de Bernardo Adam Ferrero.

  La Societat Unió Artístico Musical de Sollana, ha obtingut 293 punts pel que ha merescut també un segon premi. Aquesta banda ha interpretat el pasdoble “Como las propias rosas” de Valentín Ruiz, i el “Dredred” d'Andrés Valero, sota la batuta de Juan Bautista Soria.

  Nous premis

  Totes les bandes participants reben una quantitat estipulada pel fet de participar en el certamen. A açò s'afig el premi en metàl·lic que reben les bandes guanyadores de cada secció i un premi de màxim valor, que s'ha establit enguany, que consisteix en l'ajuda de l'Àrea de Cultura de la Diputació perquè els guanyadors de les seccions d'Especial i Primera programen un concert, preferentment en l'estranger.

  El premi per alçar-se amb la victòria de cadascuna de les categories és participar en el programa “València és música”, que va a donar l'oportunitat a les bandes guanyadores de cada secció de gravar un audiovisual que la Diputació distribuirà als mitjans de comunicació amb l'objectiu de promocionar les societats musicals i el patrimoni cultural valencià.

  D'altra banda, les guanyadores de totes les categories participaran en el certamen autonòmic de bandes de música.

  De la Secció Segona serà La Unió Musical Santa Maria del Puig la que acudisca a aquesta convocatòria.

  Emissió en directe a través de portals web i televisions locals

  El 41 Certamen de Bandes està sent retransmès en directe des del Palau de la Música de València, des de les 10:00 d'aquest matí de dissabte, a través de www.dival.es, la web de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, portals i webs de les societats musicals participants, ajuntaments, televisions locals amb plataforma on-line i diferents mitjans digitals, generalistes i especialitzats, de tota la província.

  En pròximes dates, les televisions de tota la província emetran en diferit aquesta producció audiovisual en funció de les seues graelles de programació.

  El senyal, conduïda des d'un set en directe amb entrevistes i reportatges, pot seguir-se a través de dispositius mòbils convencionals, facebook i twitter -@dipvalencia, @BandesDival-, amb l'etiqueta #bandesdival

  Pujar