24 de febrer de 2020 24/2/20

Puig: "El valencià no és una pedra per a llançar-se perquè les llengües són ponts, no murs"

Puig: "El valencià no és una pedra per a llançar-se perquè les llengües són ponts, no murs" - (foto 1)
  • El president es mostra convençut que la "mirada alacantina" de Virtuts Torró enriquirà el treball de l'AVL

MÉS FOTOS
Puig: "El valencià no és una pedra per a llançar-se perquè les llengües són ponts, no murs" - (foto 2)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el valencià no pot ser mai "una pedra que llançar-se" ni convertir-se en "un element de conflicte", perquè les llengües "són ponts, no murs".

El responsable de la Generalitat ha realitzat aquestes declaracions al Palau durant l'acte de presa de possessió de la pedagoga, mestra i filòloga Virtuts Torró com a nova acadèmica de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

El president ha lloat "la condició de dona, així com la seua mirada des de les comarques alacantines" de la nova acadèmica, que accedeix a la institució en substitució de Carme Miguel, recentment morta.

El titular del Consell ha ressaltat el treball de Virtuts Torró en favor del valencià "perquè ha sigut ric i multidisciplinari" com a professora d'institut i d'universitat, investigadora i pedagoga, inspectora educativa, com a gestora en la direcció territorial d'Educació a Alacant i com a activista en la defensa de la llengua.

Per això, el president de l'Executiu valencià espera que el treball de Virtuts Torró "es traduïsca a parlar més, escriure més i pensar més en la nostra llengua, el valencià". Així mateix, Puig ha assenyalat que és una garantia d'èxit per a l'AVL "que la nova acadèmica haja rebut els premis que porten noms de figures tan emblemàtiques i compromeses amb el nostre poble com Jaume I, Joan Baptista Basset o Vicent Ventura".

El president també ha volgut recordar a l'acadèmica Carme Miquel, fundadora d'Escola Valenciana i que va morir el passat estiu. "Era una lluitadora incansable en defensa del valencià en les èpoques més fosques de la nostra història", ha afirmat Puig.

En aquest sentit, ha indicat que Carme Miquel estaria satisfeta "de veure com el seu seient en l'Acadèmia Valenciana de la Llengua passa a ser ocupat per Virtuts Torró. "Després de llegir el seu currículum i observar la seua trajectòria, arribe a la conclusió que necessitem moltes Virtuts en la nostra terra", ha indicat.

A l'acte també han assistit el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicente Soler; el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent; la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, i la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo.

Pujar