elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig reconeix que "els valencians hem fet els deures" però llança un avís

Puig reconeix que "els valencians hem fet els deures" però llança un avís
  • El president de la Generalitat defensa que la Comunitat és referent a Europa per les seues xifres però "si les condicions canvien, canviaran les decisions"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous les noves restriccions que entraran en vigor el proper dilluns 26 d'abril i que suposen una relaxació de les mesures fins ara.

Les xifres avalen que els valencians puguen entrar en una nova fase en la lluita contra la pandèmia, argumenta el president. I és que, en un mes, la Comunitat Valenciana presenta la meitat de casos actius, la meitat de persones hospitalitzades, la tercera part d'ingressats a UCI, i quasi el triple de persones vacunades.

La incidència actual és de 40 casos per 100.000 habitants, sis vegades menys que la mitjana espanyola, i la valenciana és l'única autonomia en situació de risc baix. A més, ha incidit que aquests indicadors fan de la Comunitat en un referent europeu, "ja que cap país presenta unes dades similars".

"És un moment sensible per al nostre territori, els valencians hem fet els deures i ara ens toca fer l'últim esforç mentre avança la vacunació", ha destacat el titular del Consell.

Per això, el president ha assegurat que les mesures adoptades responen a la necessitat "d'actuar amb prudència màxima i proporcionalitat", i aplicar una "obertura gradual i responsable", pel que ha destacat que les restriccions s'aniran minorant "a mesura que la situació ho permeta".

No obstant això, les restriccions podrien augmentar si hi ha un canvi de tendència, alerta el president: "Si les condicions canvien, canviaran les decisions". L'objectiu és arribar "en condicions" al 9 de maig per consolidar la situació i avançar en la desescalada.

L'estratègia, explica el titular de Consell, és triple: "Accelerar la vacunació, actuar amb prudència màxima i aplicar l'obertura responsable".

Puig demana, tot i així, "màxima prudència i màxima atenció" al que està passant al nostre voltant: "Només se superarà la situació quan estiga gran part de la població vacunada". El quinze dies s'avaluarà la situació i es decidirà quins són els següents passos de cara a l'arribada de la temporada estival.

Pujar