22 d’octubre de 2020 22/10/20

Puig exigeix a l'oposició "lleialtat al país": "És impensable una actitud de *fronterización durant la pandèmia”"

Puig exigeix a l'oposició "lleialtat al país": "És impensable una actitud de *fronterización durant la pandèmia”" - (foto 1)

  “El que li exigim a l'oposició en aquests moments és lleialtat al país, no al Govern; és impensable una actitud de fronterización durant la pandèmia”. Així ho ha assenyalat el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, durant el ‘VI Fòrum d'Alcaldesses, Alcaldes i Portaveus Vicent Nebot’ celebrat aquest matí a Castelló i en el qual també ha intervingut la secretària federal de Política Municipal del PSOE, Susana *Sumelzo, el secretari adjunt federal de Política Municipal del PSOE, Alejandro Soler i el secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Ernest Blanch.

  En aqueix sentit, el president de la Generalitat ha assenyalat la necessitat en aquests moments d'una “aliança institucional” i ha criticat tant el “aventurisme barat” de l'oposició com “l'enfrontament d'unes institucions contra unes altres”: “Ni els espanyols ni els valencians es mereixen aquesta crispació”. Per això, el líder dels socialistes valencians ha assegurat que allà on el Partit Socialista estiga en l'oposició “acostarem el muscle en comptes de dividir”.

  Així mateix, el secretari general del PSPV-PSOE ha assenyalat que és “absolutament exigible” que tiren avant els Pressupostos Generals i ha apuntat la “gran oportunitat que ens dóna ara una Europa que ha sigut més social que mai”, per la qual cosa ha reiterat la necessitat de tindre com més prompte millor els PGE i poder utilitzar els fons europeus que “són molt necessaris per a la transformació”.

  “El PSPV-PSOE és el projecte de la convivència, de la unitat, de la suma”, ha volgut recordar també Ximo Puig qui ha assenyalat que aquest és el moment de “analitzar tots els projectes des de l'àmbit local i des de la Generalitat Valenciana per a presentar a Europa”. Així, el *president ha anunciat que es constituirà una “aliança efectiva” entre aquestes dues administracions per a “presentar junts projectes potents al Govern d'Espanya i aconseguir fons de la Unió Europea”. “El món rural és un espai d'oportunitat i hem d'aprofitar-lo”, ha indicat.

  Finalment, el líder dels socialistes valencians ha posat en valor la figura dels alcaldes i alcaldesses durant aquesta crisi sanitària i ha destacat que, hui més que mai, la socialdemocràcia és “l'única resposta”. “El full de ruta és actuar units contra la pandèmia, encapsular brots, fer la Sanitat més potent i reactivar l'economia”, ha conclòs.

  Pujar