elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig demana al Regne Unit que excloga a la Comunitat de la quarantena

Puig demana al Regne Unit que excloga a la Comunitat de la quarantena
  • Gestió diplomàtica de gran importància perquè el país britànic pose al semàfor verd a la Comunitat Valenciana

MÉS FOTOS
Puig demana al Regne Unit que excloga a la Comunitat de la quarantena - (foto 2)
Puig demana al Regne Unit que excloga a la Comunitat de la quarantena - (foto 3)
Puig demana al Regne Unit que excloga a la Comunitat de la quarantena - (foto 4)

Important reunió aquest dilluns entre la Comunitat Valenciana i l'ambaixada del Regne Unit a Espanya per intentar que aquest estiu els turistes anglesos puguin viatjar a territori valencià sense cap restricció. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut una reunió amb l'ambaixador del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliot, a la seu de l'ambaixada, a Madrid i li ha demanat que incloga la Comunitat Valenciana en el semàfor verd de les restriccions.

"Li hem plantejat al govern britànic que territorialice l'acció semafòrica ja que a Espanya en aquests moments hi ha unes asimetries grans", ha dit el president al acabar la reunió. Per a Puig, "estem ja en aquesta via d'ixida" després "d'un gran esforç" i després d'haver après les lliçons: "El més important és recuperar la mobilitat, més aviat que tard. [...] Esperem que es puga recuperar la màxima connectivitat ".

Per la seua banda Hugh Elliot ha recollit el guant i ha reconegut que la Comunitat Valenciana és una part d'Espanya "molt estimada" pels britànics. L'ambaixador anglès ha recordat que aquest dilluns és un dia important per al turisme perquè Espanya ha alçat la prohibició per als viatges no essencials però ha reconegut el llast que suposa que Espanya seguixca estant a la llista ambre del Regne Unit (el que obliga a mantenir quarantena al tornar de país).

És per això que des del país britànic s'està treballant perquè aviat es puga alçar aquesta restricció: "Estem esperant que amb el bon progrés de la vacunació i del control de la pandèmia i sabent que València és líder a Espanya, puguem tenir aquest turisme tan estimat ".

Pujar