elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig, el dia de la Constitució: "Ni Espanya és Madrid, ni hi caben els independentismes"

Puig, el dia de la Constitució: "Ni Espanya és Madrid, ni hi caben els independentismes"
  • El president de la Generalitat demana reforçar el paper de les comunitats a la Governança d'Espanya i aposta per repartir els recursos amb “suficiència i equitat amb un nou finançament inajornable”

MÉS FOTOS
Puig, el dia de la Constitució: "Ni Espanya és Madrid, ni hi caben els independentismes" - (foto 2)
Puig, el dia de la Constitució: "Ni Espanya és Madrid, ni hi caben els independentismes" - (foto 3)
Puig, el dia de la Constitució: "Ni Espanya és Madrid, ni hi caben els independentismes" - (foto 4)

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha indicat la necessitat de cosir les ferides territorials obertes; les visibles i les invisibles. “Ni Espanya és Madrid, ni hi caben els independentismes, ni la perifèria és segona divisió. O l'Espanya oficial reconnecta amb l'Espanya real o les distàncies s'ampliaran”, ha advertit.

Pel que fa al finançament, el president ha valorat la determinació mostrada pel Govern i ha avançat que, des de la Comunitat Valenciana, “proposarem amb arguments, mostrarem voluntat d'acordar, vorejarem el frontisme i invocarem la confiança federal”.

Puig ha destacat el paper de la ciència i ha demanat estendre la vacuna a tots els països “sense egoismes, ni mercantilisme, per decència i per intel·ligència: perquè només hi haurà protecció global amb vacunació global.

D'altra banda, el president ha destacat el dret a la feina recollida a la Constitució. “El dret a la feina, en condicions dignes, és una prioritat per a una societat de persones lliures; de dones i homes autònoms; d'abraçada als millors valors”, ha assenyalat.

Ximo Puig ha realitzat aquestes declaracions aquest diumenge a Alacant a l'acte commemoratiu del Dia de la Constitució, on s'ha lliurat les Distincions de la Generalitat per la Defensa dels Drets i les Llibertats Constitucionals 2020, que han recaigut a Avelino Corma, Ana Lluch, Francis Mojica i la plataforma Sense Llar de la Comunitat Valenciana.

Pujar