elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig confirma que es relaxaran les restriccions a partir del dilluns a la Comunitat Valenciana

Puig confirma que es relaxaran les restriccions a partir del dilluns a la Comunitat Valenciana
  • La setmana que ve decauen les actuals mesures i ho fan amb el sector de l'oci nocturn i l'hostaleria pressionant per recuperar la normalitat

La Comunitat Valenciana és la segona regió amb la incidència acumulada més baixa d'Espanya: 54 casos per cada 100.000 habitants en catorze dies. A això se suma a l'alt índex de vacunació i s'espera que en els pròxims dies s'arribe al 90% de la població totalment immunitzada.

Són dues dades que permeten seguir relaxant les restriccions actuals, tal com ha confirmat el mateix president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dimecres. Les mesures vigents a hores d'ara decauen dilluns i està previst que es continue avançant en la desescalada: "Ens arriba a pensar [la situació actual] que continuarà avançant la superació de les restriccions".

Aquest nou anunci arriba en un moment de tensió màxima amb l'oci nocturn i l'hostaleria, que reclamen més mànega ampla, recuperar la pista de ball, que s'elimine la limitació horària i també la d'aforament. De fet, aquest mateix matí des de les associacions del sector denunciaven que la proposta del certificat covid arriba "malament i tard", després de l'anunci de la possible implantació d'allò mateix a partir d'octubre a la Comunitat Valenciana.

De moment, fins al dilluns persisteix la limitació de l'oci nocturn a les 3 del matí i sense pista de ball, la limitació de taules als restaurants a vuit persones en interior i tampoc hi ha toc de queda. Puig, en la seua declaració sobre les noves restriccions ha insistit que seran Salut Pública i els epidemiòlegs els que avaluen la situació i en base a això es prendran les mesures dins d'aquesta obertura progressiva: "Les restriccions no estaran ni un dia més del que siga necessari".

Pujar