4 de juliol de 2020 4/7/20

Els xicotets comerços de Puçol se sumen als camins escolars segurs

Els xicotets comerços de Puçol se sumen als camins escolars segurs - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els xicotets comerços de Puçol se sumen als camins escolars segurs - (foto 2)
  Els xicotets comerços de Puçol se sumen als camins escolars segurs - (foto 3)
  Els xicotets comerços de Puçol se sumen als camins escolars segurs - (foto 4)

  L'Ajuntament de Puçol continua amb la implantació dels camins escolars, una forma segura i autònoma d'acudir els alumnes als col·legis públics. El curs passat es van posar en marxa en els centres Lluís Vives i Jaume I, enguany ja s'està finalitzant el projecte per a Bisbe Hervàs. Ara, a més, se sumen els petits i mitjans comerços a la iniciativa, per a potenciar la seguretat de tots.

  «L'Ajuntament i els col·legis públics de Puçol estan desenvolupant camins escolars segurs, una iniciativa de seguretat viària, perquè els xiquets i xiquetes puguen anar al col·legi caminant, per itineraris senyalitzats, assegurances i saludables», apunta Juanjo Manzaneque, regidor responsable dels camins escolars. «Així, apostem per disminuir en un futur l'excés de cotxes en els voltants dels col·legis, i la contaminació i risc que suposen. També els més xicotets incrementaran la seua autonomia, primer acompanyats pels seus pares i després amb els seus amics».

  Com a suport a estos camins escolars, s'ha arribat a un acord amb l'Associació de Comerciants i Empresaris (l’ACEP) perquè els més de cent establiments associats servisquen de suport a esta idea, ja que són un lloc de convivència i contribuïxen a la sensació de seguretat ciutadana en les voreres, per la qual cosa els comerços poden servir de lloc de trobada o de refugi si algun menor patix alguna distracció, por o contratemps, i necessita ajuda.

  Per a ajudar a identificar-los, uns adhesius de «Comerç amic» s'han distribuït ja pels aparadors dels establiments que se situen en les rutes a peu als col·legis. Això no suposarà cap obligació econòmica ni jurídica, tan sols un gest d'amistat cap als nostres xiquets i xiquetes.

  Des de la regidoria destaquen el bon acolliment que han dedicat els petits i mitjans comerços de l'ACEP i també la implicació dels diferents departaments municipals per a tirar avant un projecte que afecta moltes àrees: mobilitat urbana, comerç, urbanisme, educació, comunicació…

  «Participar com a comerç amic també contribuïx a la reputació de cada negoci, pel compromís amb el medi ambient urbà, la qualitat de vida dels nostres xicotets i les relacions de bon veïnatge. En definitiva, com deia el poeta, es fa camí en caminar», finalitza el regidor.

  Pujar