19 d’octubre de 2019 19/10/19

Els xicotets comerços de Puçol se sumen als camins escolars segurs

Els xicotets comerços de Puçol se sumen als camins escolars segurs - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els xicotets comerços de Puçol se sumen als camins escolars segurs - (foto 2)
  Els xicotets comerços de Puçol se sumen als camins escolars segurs - (foto 3)
  Els xicotets comerços de Puçol se sumen als camins escolars segurs - (foto 4)

  L'Ajuntament de Puçol continua amb la implantació dels camins escolars, una forma segura i autònoma d'acudir els alumnes als col·legis públics. El curs passat es van posar en marxa en els centres Lluís Vives i Jaume I, enguany ja s'està finalitzant el projecte per a Bisbe Hervàs. Ara, a més, se sumen els petits i mitjans comerços a la iniciativa, per a potenciar la seguretat de tots.

  «L'Ajuntament i els col·legis públics de Puçol estan desenvolupant camins escolars segurs, una iniciativa de seguretat viària, perquè els xiquets i xiquetes puguen anar al col·legi caminant, per itineraris senyalitzats, assegurances i saludables», apunta Juanjo Manzaneque, regidor responsable dels camins escolars. «Així, apostem per disminuir en un futur l'excés de cotxes en els voltants dels col·legis, i la contaminació i risc que suposen. També els més xicotets incrementaran la seua autonomia, primer acompanyats pels seus pares i després amb els seus amics».

  Com a suport a estos camins escolars, s'ha arribat a un acord amb l'Associació de Comerciants i Empresaris (l’ACEP) perquè els més de cent establiments associats servisquen de suport a esta idea, ja que són un lloc de convivència i contribuïxen a la sensació de seguretat ciutadana en les voreres, per la qual cosa els comerços poden servir de lloc de trobada o de refugi si algun menor patix alguna distracció, por o contratemps, i necessita ajuda.

  Per a ajudar a identificar-los, uns adhesius de «Comerç amic» s'han distribuït ja pels aparadors dels establiments que se situen en les rutes a peu als col·legis. Això no suposarà cap obligació econòmica ni jurídica, tan sols un gest d'amistat cap als nostres xiquets i xiquetes.

  Des de la regidoria destaquen el bon acolliment que han dedicat els petits i mitjans comerços de l'ACEP i també la implicació dels diferents departaments municipals per a tirar avant un projecte que afecta moltes àrees: mobilitat urbana, comerç, urbanisme, educació, comunicació…

  «Participar com a comerç amic també contribuïx a la reputació de cada negoci, pel compromís amb el medi ambient urbà, la qualitat de vida dels nostres xicotets i les relacions de bon veïnatge. En definitiva, com deia el poeta, es fa camí en caminar», finalitza el regidor.

  ocultar
  Els xicotets comerços de Puçol se sumen als camins escolars segurs
  Pujar