28 d’octubre de 2020 28/10/20

Els riscos d'Internet i les xarxes socials, primer taller per a pares en el col·legi Jaume I

Els riscos d'Internet i les xarxes socials, primer taller per a pares en el col·legi Jaume I - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els riscos d'Internet i les xarxes socials, primer taller per a pares en el col·legi Jaume I - (foto 2)
  Els riscos d'Internet i les xarxes socials, primer taller per a pares en el col·legi Jaume I - (foto 3)

  El dimarts 24 d'abril va començar la campanya Aprenem a ensenyar, una sèrie de tallers formatius per als pares i mares, organitzats per la Regidoria d'Educació i impartits en col·laboració amb les AMPA dels diferents centres educatius. Mery Cortell va ser l'encarregada de parlar dels riscos d'Internet i les xarxes socials en el col·legi públic Jaume I. Els tallers se segueixen celebrant durant abril i maig en Lluis Vives, La Milotxa, Bisbe Hervàs, Virgen al Pie de la Cruz i l'Institut de Secundària.

  «Donaries per la calle fotos teues, amb la teua adreça i telèfon anotats per darrere, a gent que no coneixes?». La pregunta, llançada al públic assistent, posa el dit sobre una qüestió clau en l'ús de les xarxes: la privadesa enfront de la necessitat de reconeixement, de presència en xarxes. El privat i el públic, una cosa especialment complexa quan parlem de joves que amb prou faenes han aconseguit l'adolescència. Els nostres fills, sense anar més lluny.

  Dividida en quatre blocs, l'exposició de Mery Cortell va parlar del paper de la mediació parental, l'educació digital, unes recomanacions en treballar amb els fills i eines disponibles perquè sapiem com estar al tant de l'ús que els xicotets fan d'Internet i les xarxes socials.

  «Els xiquets tenen la sensació de que no passa gens per publicar qualsevol cosa en xarxes perquè, com estan a casa, hi ha una certa sensació de seguretat. I açò és un gran error», apunta la ponent. «Hem d'obrir-los els ulls i ajudar-los, no intentar censurar Internet o les xarxes socials, sinó acompanyar-los perquè facen un ús responsable, vetlar per a reduir els riscos i, si sorgeix algun problema, oferir solucions».

  Acompanyada d'un vídeo sobre les deu regles de la policia per a l'ús d'Internet i d'algunes recomanacions que a voltes oblidem (els empresaris també utilitzen les xarxes per a veure les opinions sobre un producte o l'activitat d'un candidat a un lloc de treball), Mery va oferir sobretot eines i estratègies per a una mediació activa, per a combatre les addiccions tecnològiques i per a servir d'exemple als nostres fills en l'ús raonable de les noves tecnologies.

  A més del taller sobre xarxes socials, també s'han programat en els col·legis públics i el concertat cinc propostes més: Com parlar perquè els adolescents t'escolten, Les emocions, Educar per a la vida, un taller de Relaxació i Primavera en el parc Ribelles, un taller pràctic per a gaudir de la ruta dels arbres i d'una gymkhana, activitat aquesta última que se celebra el 27 d'abril amb els alumnes i el diumenge 29, al matí, oberta a tots els veïns de la població. 

  Pujar