27 d’octubre de 2020 27/10/20

La Residència de la Tercera Edat es prepara per a celebrar les Falles

La Residència de la Tercera Edat es prepara per a celebrar les Falles - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Residència de la Tercera Edat es prepara per a celebrar les Falles - (foto 2)
  La Residència de la Tercera Edat es prepara per a celebrar les Falles - (foto 3)
  La Residència de la Tercera Edat es prepara per a celebrar les Falles - (foto 4)
  La Residència de la Tercera Edat es prepara per a celebrar les Falles - (foto 5)

  La Residència de la Tercera Edat de Puçol compta amb un complet programa per a celebrar les Falles, durant les quals presenten la seua fallera major, celebren una missa i l'ofrena, planten la seua falla i realitzen la cremà. Les seues activitats no paren, ja que les últimes setmanes van rebre la visita d'estudiants de l'institut de Puçol i van commemorar el Dia Internacional de la Dona.

  La decoració del centre es du a terme durant el dilluns 12 de març. La presentació de la fallera major, Julia, i el president, Esteban, els que representen al centre durant estes festes, té lloc el dimarts 13, a les 15.00 hores.

  El dimecres 14, a les 11 hores, plantà del monument faller elaborat per les persones usuàries de la residència. A les 14.30 hores, eixida a Caxton College per a participar de la presentació de la fallera major i de la seua cort d'honor.

  Al dia següent, dijous 15, a les 10 hores, despertà. La celebració de la missa i l'ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats i Sant Josep es du a terme a les 11 hores; i, a les 15.30, elecció del ninot indultat.

  El dia 16 de març, divendres, es realitza a les 10 hores la plantà de la falla en l'exterior del centre, junt amb el monument faller, perquè el veïnat ho disfrute. A les 10.30, despertà; a les 11, eixida fallera.

  Eixa mateixa vesprada, a les 15.30 hores, cremà de la falla. Per a acabar la festa, berenar especial a les 16.30 amb xocolate i xurros. El dilluns 19, a les 13 hores, dinar especial de Sant Josep.

  Les activitats de la residència no es queden ací, ja que han realitzat moltes altres amb anterioritat. El divendres 2 de març van rebre la visita de l'alumnat del cicle formatiu d'Integració Social de l'institut de Puçol. Així, les persones usuàries van conéixer al grup d'estudiants, amb els que van parlar i el van passar fenomenal: van ballar, van recordar i van treballar en les tasques falleres en la seua companyia.

  A més, les dones i homes de la residència es van sumar al Dia Internacional de la Dona. Van ser anomenades totes i cada una de les dones que formen el centre i van donar a conéixer el seu paper en el passat present i futur; perquè... «si nosaltres parem, es para el món».

  Pujar