7 d’agost de 2020 7/8/20

Reforma dels camins rurals reutilitzant l'asfalt sobrant de l'avinguda València de Puçol

Reforma dels camins rurals reutilitzant l'asfalt sobrant de l'avinguda València de Puçol - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Reforma dels camins rurals reutilitzant l'asfalt sobrant de l'avinguda València de Puçol - (foto 2)
  Reforma dels camins rurals reutilitzant l'asfalt sobrant de l'avinguda València de Puçol - (foto 3)

  Amb el pas del temps, el vent, la pluja i dels vehicles, els camins de terra que s'estenen al llarg de les zones rurals de Puçol han perdut la seua forma i s'han deteriorat fins al punt d'entorpir el pas, tant a vianants com a conductors. Per a revertir la situació, l'Ajuntament ha assumit la reforma d'estes vies agràries, i l'ha fet reutilitzant l'asfalt sobrant de les obres en l'avinguda València.

  Aprofitant les recents pluges, que han ablanit el terreny rural, des de les regidories d'Urbanisme i Agricultura s'ha pres la iniciativa d’aplanar els camins de terra que envolten la localitat «amb l'objectiu de millorar el pas dels qui acostumen a transcórrer per aquestes vies», apunta Alejandro Sancho, responsable d'Agricultura.

  El procés es compon de dues fases: En primer lloc, es aplana el terreny, ja que «amb el pas dels vehicles, la terra s'acaba concentrant en el centre i els camins perden la seua forma», explica Sancho. El següent pas consisteix a emplenar i tapar els sots, tractant d'evitar que els vehicles que habitualment transcorren per aquestes zones s'acaben danyant.

  Per a donar consistència al terreny i reaprofitar els recursos disponibles, s'ha utilitzat una massa d'asfalt triturat provinent de l'obra de l'avinguda València que, mesclat amb la terra dels camins, aconsegueix un acabat més concentrat i durador. «La qüestió, a més d'arreglar els camins, és aconseguir mantindre'ls perquè duren en les condicions òptimes», afig el regidor, que espera que el treball es finalitze durant el mes de febrer.

  Pujar