elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La quarta edició del «Vallet: Barri responsable i solidari» comença el 2 de novembre

La quarta edició del «Vallet: Barri responsable i solidari» comença el 2 de novembre
  MÉS FOTOS
  La quarta edició del «Vallet: Barri responsable i solidari» comença el 2 de novembre - (foto 2)
  La quarta edició del «Vallet: Barri responsable i solidari» comença el 2 de novembre - (foto 3)
  La quarta edició del «Vallet: Barri responsable i solidari» comença el 2 de novembre - (foto 4)

  Amb la finalitat de fer front a les necessitats dels veïns del Vallet, l'Ajuntament de Puçol va començar fa tres anys el projecte Vallet: Barri responsable i solidari, cofinançat pel Fons Social Europeu i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, per a d'establir una sèrie d'itineraris sociolaborals per a la cerca d'ocupació. El dilluns 2 de novembre comença la quarta edició del projecte, esta vegada a la Casa de Cultura.

  El projecte va nàixer gràcies a l'aportació econòmica europea i autonòmica, destinada a millorar les condicions de vida en barris i zones puntuals de diferents poblacions. A Puçol, les activitats es van orientar cap al Vallet, el barri nascut a l'ombra de l'empresa Cointra.

  Seguint les directrius europees, els principals objectius del programa són:

  a) Contribuir a la inserció sociolaboral dels veïns mitjançant accions formatives i d'ocupació.

  b) Millorar al benestar social i la qualitat de vida de la comunitat.

  c) Potenciar el desenvolupament personal d'un mateix a través de la participació social.

  d) Conscienciar sobre la situació de la migració en el municipi de Puçol.

  e) Modificar les desigualtats socials existents.

  Per a complir estos objectius, en este quart any del programa es posen en marxa dues accions paral·leles: l'oficina d'atenció i les actuacions d'inserció laboral. A més, per als mesos de novembre i desembre de 2020, la seu es trasllada a la Casa de Cultura.

  L'Oficina d'Informació i Atenció és l'encarregada de donar a conéixer les actuacions que s'estan duent a terme en el barri, així com les iniciatives municipals que pogueren ser d'interés per als veïns.

  La inserció laboral comprén dos actuacions:

  1) Disseny d'itineraris individualitzats, establint uns objectius i unes accions per a millorar l'ocupabilitat per mitjà d'uns suports personalitzats.

  2) Acompanyament, amb tutories individualitzades o col·lectives al llarg de tot el procés de cerca d'ocupació, amb l'objectiu d'aconseguir l'apoderament dels participants.

  A més, està prevista la realització d'una sèrie de cursos formatius i tallers que ajuden al desenvolupament personal i laboral de les persones participants.

  «Per a portar avant la quarta edició, seguint les directrius que marca el projecte europeu, des de l'Ajuntament hem contractat quatre professionals encarregats d'administració, promoció d'ocupació, orientació laboral i monitor de manteniment, que seran les persones encarregades de realitzar estes activitats en els mesos de novembre i desembre», resumix el regidor de Benestar Social, José M. Esteve.

  Si vols contactar amb El Vallet, telefona al 678 735 160, escriu a vallet@pucol.es o acosta't a la Casa de Cultura, al carrer Santa Teresa, 10.

  Pujar