elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Premis Vila de Puçol de literatura, pintura i poesia s'acosten a quatre dècades de vida

Els Premis Vila de Puçol de literatura, pintura i poesia s'acosten a quatre dècades de vida
  MÉS FOTOS
  Els Premis Vila de Puçol de literatura, pintura i poesia s'acosten a quatre dècades de vida - (foto 2)
  Els Premis Vila de Puçol de literatura, pintura i poesia s'acosten a quatre dècades de vida - (foto 3)

  El divendres 8 d'octubre, en la sala d'actes de la Casa de Cultura, es va celebrar el lliurament dels Premis Vila de Puçol de poesia, literatura i pintura, que enguany han recaigut en Josep Pérez i Tomás, Antoni Martínez Bonet i Nuria Rodríguez Calatayud. Després del lliurament de premis, els 40 veïns que van acudir al doble esdeveniment van gaudir d'un concert gratuït de Jazzmatiks.

  José María Esteve, regidor de Cultura, ha sigut l'encarregat de presentar uns premis que ja porten 37 anys entregant-se, en el cas de literatura, 36 anys el de pintura i 25 edicions el premi de poesia Josep M. Ribelles.

  «Hem de felicitar-nos per la important participació que hem tingut enguany en els premis literaris, que ha sigut una de les majors de tota la seua història, amb un total de 17 obres en la modalitat narrativa i 34 en la categoria de poesia, al que se suma la gran qualitat de les pintures presentades», ha assenyalat el regidor en les seues paraules de presentació.

  El juratde literatura i poesia ha estat format enguany pels escriptors Manel Alonso, María Rosa Diranzo i Miquel Llácer, la professora Genoveva Martínez i el regidor José M. Esteve.

  A dues veus, de l'autor Josep Pérez i Tomás, de la Nucia  (Alacant), ha sigut el guanyador del certamen de poesia. En estar assistint a Madrid a un acte literari, no ha pogut estar present, però el seu vídeo ha sigut projectat en la sala d'actes, en el qual no sols dona les gràcies pel guardó, sinó que agraix a l'Ajuntament de Puçol «un esforç continuat per la cultura valenciana que, en el cas d'estos premis, ja s'acosta a les quatre dècades». El seu enregistrament finalitza amb la lectura de dos poemes.

  Mala sort per a la fusta si naix violí, d'Antoni Martínez Bonet, de Carlet  (València), s'ha alçat amb el 37é premi de literatura. En recollir el premi ha donat un repàs a la seua trajectòria i a la complexitat de seguir avant amb esta mena de certàmens, per la qual cosa ha finalitzat amb l'agraïment a Puçol per mantindre en marxa este tipus d'iniciatives.

  Per part seua, el jurat de pintura el componien en esta edició els artistes Toni Cucala, Xavier Alcàcer i Willy Ramos, al costat del regidor de Cultura.

  Com a novetat, enguany s'ha concedit un esment d'Honor, dotada amb 1.500 euros, a l'obra Rubber Johnny Calamar de cristall, de Miranda Díez Lafuente. I el primer premi per a Una història natural, de la qual és autora Nuria Rodríguez Calatayud, de Bétera .

  L'alcaldessa Paz Carceller, que va ser l'encarregada d'entregar els premis, va tancar l'acte recordant el creixement continu del certamen, no sols en nombre d'edicions, també amb el nou accèssit en el cas de pintura: «A la sala d'exposicions podem gaudir de les obres de pintura seleccionades i, el mes d'abril, presentarem els dos llibres guanyadors».

  Amb un agraïment a la Diputació de València, pel seu suport econòmic, i al personal de la Casa de Cultura, pel seu treball perquè els premis continuen creixent, va finalitzar la primera part de l'acte amb una foto conjunta dels premiats i autoritats.

  Minuts després, Jazzmatiks donava principi el seu concert gratuït, amb versions de coneguts temes escrits en valencià i adaptats, lògicament, a ritme de jazz.

  Pujar