31 de maig de 2020 31/5/20

La nit de paelles, l'acte amb major participació: 5.550 veïns inscrits

La nit de paelles, l'acte amb major participació: 5.550 veïns inscrits - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La nit de paelles, l'acte amb major participació: 5.550 veïns inscrits - (foto 2)
  La nit de paelles, l'acte amb major participació: 5.550 veïns inscrits - (foto 3)
  La nit de paelles, l'acte amb major participació: 5.550 veïns inscrits - (foto 4)
  La nit de paelles, l'acte amb major participació: 5.550 veïns inscrits - (foto 5)
  La nit de paelles, l'acte amb major participació: 5.550 veïns inscrits - (foto 6)

  La nit de paelles es consolida com l'acte festiu amb major número d'inscrits en els últims anys: en total, 5.550 veïns es van apuntar en el termini obert, encara que cada any se sumen amics a les taules ja inscrites i, per descomptat, hi ha qui prefereix la carn a la brasa o qualsevol altre menú. L'únic requisit obligat: acudir junts a passar una nit en harmonia, amb el suport de la música que l'1 de setembre va ser a càrrec de l'orquestra Quinta Nota.

  Mentre alguns encara lluitaven contra el fum, la majoria ja estaven asseguts en les taules repartides en l'avinguda Corts Valencianes. Cada grup en la zona que havia triat, amb els comensals que havia inscrit, envoltat d'amics i familiars, gaudint d'una d'aquestes nits que si els comptes no tenen gens de gràcia: reunir-se en família per a sopar una paella? Exacte. Res més... i res menys.

  Paella per a alguns milers de veïns. Un moment per al retrobament entre amics que a vegades només es troben d'any en any la nit de paelles. Això sí, han de contar-se les seues aventures en un parell d'hores. Perquè després del descans per a sopar comença la discomòbil i després l'orquestra... i llavors parlar és molt més complicat.

  Passades les 23 hores, la discomòbil Finito va començar a animar la vetlada. Com és habitual, alguns encara caminaven buscant la seua taula amb la paella a coll, uns altres donaven per finalitzada el sopar amb dolços i algun licor... i els més xicotets eren els primers a acostar-se a l'escenari.

  Mentrestant, Protecció Civil instal·lava el Punt Violeta (afortunadament no hi ha hagut necessitat d'atendre a ningú), la Policia Local es deixava veure entre les taules, el personal de la Brigada Municipal atenia cridades sobre els serveis o qualsevol necessitat d'última hora... tots ells vetlant per la seguretat en les festes.

  Els que organitzaran la festa l'any vinent (la Comissió del 7 de setembre i els festers de 2019) ja van començar a prendre-li el pols a la festa amb les barres muntades per a ajudar al fet que la festa siga completa... i per a començar a recaptar de cara a l'any de preparació que els queda.

  I, per la seua part, els festers d'enguany es prenien una nit de respir: sopar, xarrar, descansar... El que s'ha dit, una nit d'harmonia.

  Xarrada i descans que van finalitzar quan l'orquestra Quinta Nota es va pujar a l'escenari. Després de la discomòbil i la rifa realitzada per les festeres del pròxim any, va arribar l'hora de ballar amb ritmes de tot tipus, amb versions de temes molt coneguts.

  Pujar