elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tots contra el maltractament animal: l'Alberg de Sam continua la seua lluita pels gats

Tots contra el maltractament animal: l'Alberg de Sam continua la seua lluita pels gats
    MÉS FOTOS
    Tots contra el maltractament animal: l'Alberg de Sam continua la seua lluita pels gats - (foto 2)
    Tots contra el maltractament animal: l'Alberg de Sam continua la seua lluita pels gats - (foto 3)
    Tots contra el maltractament animal: l'Alberg de Sam continua la seua lluita pels gats - (foto 4)
    Tots contra el maltractament animal: l'Alberg de Sam continua la seua lluita pels gats - (foto 5)

    Dissabte passat, 4 de novembre, l'Espai Jove va acollir un nou esdeveniment organitzat per l'Associació Puçol d'Esterilitzacions Felines (APEF) per a ajudar al treball diari de l'Alberg de Sam, un refugi i espai per a la protecció de gats sense amo, abandonats o malalts. Cati Paterna, secretària de la protectora, va convocar a un ampli grup de col·laboradors que van cantar, van ballar i van dansar, a més d'organitzar una rifa i un mercat ambulant solidari.

    La recaptació obtinguda es va destinar íntegrament a la cura dels felins: «així, cobrim les despeses de les operacions, l'esterilització, desparasitació, vacunació…», ha enumerat Cati Paterna, secretària del refugi animal. «Un gat atropellat sempre necessitarà auxili, així que el rescatem i s'opera si fa falta», ha afegit com a exemple.

    «Vam ser més de 250 persones», ha apuntat. «Hi havia gent que no volia perdre-se'l i, encara que només estiguera mitja hora, va participar i va fer el seu donatiu»: cada adult va aportar 3 euros i, els xiquets, 1 euro. «Va haver-hi un ambient meravellós i van vindre molts xiquets, s'ho van passar genial», ha recordat Cati.

    Els cantants que van formar part d’aquesta activitat solidària van ser el grup Azabache –especialitzat en rumbes i sevillanes–, Carlos Pérez –amb cançons espanyoles–, Ñekü –pop, rock i indie–, Judith Fernández –cançons en anglés–, Celia Méndez –cançó espanyola–, Elena –estudiant de música–, Mónica –cantant fincada a Puçol– i Moses.

    A més, també van participar el contacontes Miguel Ángel Piqueras, el Club de Gimnàstica Rítmica del municipi i Candela i Lucía, especialitzades en ball de saló. Cati ha agraït l’esforç i col·laboració de tots ells; que, com la dels voluntaris, va ser desinteressada i contribueix a una causa solidària.

    L'esdeveniment, presentat per l'escriptor Marc Caballer –qui també es va animar a cantar–, va comptar amb un mercat ambulant amb productes artesanals on no van faltar sabons en forma de gat, bosses i polseres fetes a mà. De cara al final, es va realitzar una rifa solidària en què es van vendre els 3.000 números disponibles i es va sortejar un paraigua, una motxilla, un bossa de mà feta per una voluntària i un quadre –amb un gat com a tema principal– pintat per la mateixa persona.

    Així mateix, l'acte disposava d'un photocall amb dos gats mirant a la lluna en què els assistents van poder fotografiar-se amb màscares de gat i diademes amb orelles felines.

    L'Alberg de Sam és una associació de Puçol l'objectiu de la qual és aconseguir «el benestar dels gats, en la mesura que siga possible», ha detallat Cati. L'esdeveniment va voler reivindicar els drets dels animals i la crítica al maltractament animal va estar present des del principi: «durant la introducció, el teló es va obrir i van eixir 35 xiquets amb les lletres del lema de l'esdeveniment, Tots contra el maltractament animal», ha descrit. Al mateix temps, sonava una versió en castellà de We're the World, la cançó de Michael Jackson. Aquesta escena va suposar «una emoció grandíssima, va ser un símbol que els xiquets són el futur».

    Es tracta d'una via per a conscienciar als més xicotets, «aquest tipus d'esdeveniments mostren el respecte i serveixen per a educar», ha afegit. «Volem passejar pel municipi i veure els gats bé, sense que cap patisca maltractament o estiga en males condicions; però, per a això, necessitem diners», ha lamentat. «Sense diners, no es pot fer res».

    «Vam dedicar més d'un mes i mig a preparar l'acte: vam localitzar els cantants, vam decidir l'enfocament i, finalment, vam preparar tres hores intenses que van resultar molt amenes», ha descrit Catí.

    L'esdeveniment també va comptar amb una barra de begudes i tapes veganes. «No va quedar ni una», ha apuntat; vist l'èxit que van tindre, «a la pròxima, posarem el doble en el mostrador».

    De fet, i davant d’aquests resultats, «que animen a continuar, farem més esdeveniments, perquè la gent respon i havia invitats disposats a repetir. Estem lluitant per a seguir avant i al desembre realitzarem l'últim de 2017, però l'any que ve començarem fort, amb un tema per a cada acte», ha assenyalat. «Veure que un gat rescatat d'un infern, que ha patit, acaba adoptat en una casa, rebent amor, és l'important, i això no té preu».

    Pujar