16 de setembre de 2019 16/9/19

La Milotxa celebra les Falles amb un viatge per l'univers

La Milotxa celebra les Falles amb un viatge per l'univers - (foto 1)
MÉS FOTOS
La Milotxa celebra les Falles amb un viatge per l'univers - (foto 2)
La Milotxa celebra les Falles amb un viatge per l'univers - (foto 3)
La Milotxa celebra les Falles amb un viatge per l'univers - (foto 4)
La Milotxa celebra les Falles amb un viatge per l'univers - (foto 5)

L'escola infantil La Milotxa, un any més, se suma a la festa de les Falles. L'alumnat ha elaborat unes escultures d'acord amb el tema sobre el qual se centren els seus projectes d'este curs: l'univers. El dijous 15 es du a terme la plantà dels seus monuments fallers en el centre educatiu de Puçol i, el divendres 16, un matí ple d'activitats per a escolars amb música, danses valencianes i xocolatada amenitza l'espera de la cremà, que té lloc a les 12.30 hores.

La plantà de la falla, centrada en elements d'estudi de l'univers, és el dia 15. Qualsevol persona interessada pot visitar-la en el centre a les 13.45 i a les 16.45 hores.

Els monuments no se centren en el sistema solar, ja que combinen elements com el satèl·lit Sputnik, el cometa Halley, i inclús robots, alienígenes i platets voladors. «El ninot central és un coet», assenyala Rosana Bermúdez, cap d'estudis de La Milotxa.
El divendres 16, a les 9.30 hores, els escolars disfruten de la música de tabal i dolçaina. A les 10.15, xocolatada; i, a les 11.30, danses valencianes. En arribar el migdia, l'alumnat presencia una globotà. Per a acabar, a les 12.30 hores, cremà de la falla.
«L'escola treballa un mateix tema», indica el cap d'estudis en explicar que la idea de l'univers no es du a terme a escala d'aula o nivell, sinó que es treballa en tot el centre, conjuntament. «En Carnestoltes, l'alumnat es va disfressar de sistema solar i cada classe era un planeta», posa com a exemple.

Per a iniciar el projecte, «l'astrònom Amadeo Aznar va donar una xarrada en La Milotxa i vam realitzar una jornada d'observació solar, per a la qual va portar telescopis especials que permetien observar el sol sense danyar la vista».

A més, abans de Carnestoltes, «vam llogar un planetari portàtil que va vindre a l'escola i els xiquets van poder observar el contingut del sistema solar dins del mateix», afegeix Rosana.

El projecte sobre l'univers acaba quan arribe Pasqua, amb un contacontes de l'espai.

ocultar
La Milotxa celebra les Falles amb un viatge per l'univers
Pujar