31 de març de 2020 31/3/20

Millores en tots els col·legis públics de Puçol

Millores en tots els col·legis públics de Puçol - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Millores en tots els col·legis públics de Puçol - (foto 2)
  Millores en tots els col·legis públics de Puçol - (foto 3)
  Millores en tots els col·legis públics de Puçol - (foto 4)
  Millores en tots els col·legis públics de Puçol - (foto 5)

  El 19 de gener, els directors dels col·legis públics, tècnics municipals, la regidora d'Educació i l'alcaldessa es reunien en la Conselleria d'Educació per a estudiar conjuntament com es van a realitzar les inversions programades en els col·legis de la població al llarg del 2018 i 2019, dins del pla Edificant de la Generalitat Valenciana: 37 millores s'han presentat, després de consensuar-les els centres educatius i aprovar-les el Consell Escolar Municipal.

  A l'octubre passat, la Generalitat Valenciana va presentar el pla Edificant, una aposta dotada amb 700 milions d'euros en quatre anys, per a construir 200 col·legis i reformar altres 500 a la Comunitat Valenciana. Els dos grans objectius són eliminar els barracons que encara existixen en alguns municipis i, al mateix temps, millorar les instal·lacions en els col·legis i instituts que necessiten importants inversions econòmiques.

  El secret d'un projecte tan ambiciós consistix en agilitat en els tràmits, per a la qual cosa és imprescindible la implicació directa dels ajuntaments en el disseny, adjudicació dels projectes, construcció i certificat de les obres. Una vegada realitzada tota la gestió pels tècnics i polítics locals, la Conselleria d'Educació assumix el 100% del cost econòmic de totes estes actuacions.

  Puçol ha fet els deures en un termini rècord: en a penes dos mesos, tant els col·legis com els tècnics municipals han revisat les deficiències en cada centre i han arribat a un llistat final de prioritats en cada col·legi. A més, els professors i pares, a través dels consells escolars han aprovat els projectes i, finalment, el Consell Escolar Municipal ha donat el vist i plau al llistat final, amb les 37 actuacions que s'han presentat al projecte Edificant.

  «És un gran exemple de col·laboració entre institucions: l'Ajuntament de Puçol aporta els tècnics municipals necessaris per a gestionar les obres que es duran a terme a partir d'este mateix any en els nostres col·legis públics i serà la Conselleria qui s'ocupe de pagar el cost de les actuacions», sintetitza Lola Sánchez.

  Per a posar en marxa el pla a nivell local, el 19 de gener es reunien en la Conselleria d'Educació els directors dels quatre col·legis públics, l'aparellador Toni Sesé, l'interventor Manuel Claramunt, la regidora Mery Cortell i l'alcaldessa Lola Sánchez, per a presentar la llista amb les 37 millores a realitzar a Puçol i, al mateix temps, per a conéixer la plataforma informàtica a través de la qual es gestionaran les distintes inversions locals.

  «Cada col·legi té les seues prioritats i en la mesura que es puga s'aniran executant les obres al mateix temps en distints centres», explica Mery Cortell. «Entre elles, en el Jaume I destaca la instal·lació de l'ascensor i la substitució de la instal·lació elèctrica. En el Bisbe Hervás, l'escala d'emergència i eliminar la humitat en les cobertes. En Lluís Vives, instal·lar l'ascensor i eliminar les goteres. Finalment, en La Milotxa les prioritats són reparar els serveis i instal·lar persianes en les aules».

  Pujar