17 de gener de 2021 17/1/21

Un matí d'igualtat: l'alumnat de l'institut balla i actua per la dona

Un matí d'igualtat: l'alumnat de l'institut balla i actua per la dona - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Un matí d'igualtat: l'alumnat de l'institut balla i actua per la dona - (foto 2)
  Un matí d'igualtat: l'alumnat de l'institut balla i actua per la dona - (foto 3)
  Un matí d'igualtat: l'alumnat de l'institut balla i actua per la dona - (foto 4)
  Un matí d'igualtat: l'alumnat de l'institut balla i actua per la dona - (foto 5)
  Un matí d'igualtat: l'alumnat de l'institut balla i actua per la dona - (foto 6)
  Un matí d'igualtat: l'alumnat de l'institut balla i actua per la dona - (foto 7)

  L'alumnat de l'assignatura d'arts escèniques i teatre de l'institut de Puçol ha interpretat una sèrie de coreografies i actuacions amb motiu de la Setmana de la Dona el divendres 9 de març en la plaça de l'Ajuntament. El seu espectacle ha atret veïns i veïnes de la localitat que han comprovat el compromís de les persones més joves del poble amb la reivindicació per la igualtat.

  Per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, estudiants de 4t d'ESO de l'institut de Puçol que cursen arts escèniques i teatre han representat la seua funció Ballant per la dona; tres coreografies interpretades per diversos grups acompanyades de música amb missatges a favor de l'apoderament femení i la igualtat entre dones i homes.

  L'acte ha acabat amb una intervenció que combinava moviment i la recitació d'uns versos que sempre començaven amb les paraules «no vull» i, a continuació, enumeraven distintes situacions. L'actuació ha finalitzat amb la contundent frase «no vull que em tapen la boca quan dic no vull».

  «Han estat preparant l'exhibició des de gener, quan van començar a seleccionar les cançons amb què actuarien; a més de compaginar-la amb altres tasques de l'assignatura», han explicat Susana Carbonell i Zaira García, professores d'arts escèniques i teatre en l'institut.

  La regidora de Benestar Social, Mar Mazo, ha agraït la implicació de l'alumnat de l'institut, que és «el nostre present i futur, que lluita perquè la dona no siga discriminada», així com la participació del centre educatiu en els actes que s'organitzen.
  «El moviment feminista agafa forces i no es para», ha assenyalat l'edil. Amb motiu del 8 de març, «celebrem els nostres drets i reivindiquem els que queden. És important la unió de les dones, i de totes les persones, per a aconseguir la igualtat».
  Mar ha fet referència a com Puçol s'ha mobilitzat a causa d'estes dates i ha recordat que el pròxim diumenge, 11 de març, se celebra la III Marxa per la Dona, on «esport i solidaritat s'unixen».

  Pujar