22 de gener de 2021 22/1/21

Una marea rosa amb més de 1.500 veïns solidaris va inundar Puçol el diumenge

Una marea rosa amb més de 1.500 veïns solidaris va inundar Puçol el diumenge - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Una marea rosa amb més de 1.500 veïns solidaris va inundar Puçol el diumenge - (foto 2)
  Una marea rosa amb més de 1.500 veïns solidaris va inundar Puçol el diumenge - (foto 3)
  Una marea rosa amb més de 1.500 veïns solidaris va inundar Puçol el diumenge - (foto 4)

  El diumenge 10 de març, la plaça del País Valencià i el barri antic van canviar de color durant el matí: el rosa va ser el color oficial de la Marxa per la Dona, que se celebra per quart any i sempre amb un objectiu solidari, ajudar a Anna Lluch i l'Incliva en la lluita contra el càncer de mama. Més de 1.500 veïns s'havien inscrit i, com el temps va acompanyar, algun familiar més es va incorporar al passeig… en total es van recaptar 8.725 euros per a tancar la Setmana de la Dona.

  Dels 39 grups i més de 400 investigadors amb què compta la fundació Incliva (nascuda l'any 2000 a l'Hospital Clínic de València), destaca el treball de l'oncòloga Anna Lluch, catedràtica de la Universitat de València i Cap del Servei d'Oncologia i Hematologia del Clínic, per a qui «És fonamental la investigació, perquè un sistema sanitari que vetle pels seus ciutadans necessita professionals que investiguen i es formen tots els dies. En el cas del càncer de mama, s'estan produint grans avanços i estem aconseguint, si no curar-lo, almenys cronificar-lo».

  Des del seu naixement, la marxa solidària per a tota la família que se celebra en la Setmana de la Dona ha estat unida a Anna Lluch, l'Incliva i la lluita contra el càncer de mama: cada edició pujant el nombre de participants, però sempre amb el mateix esperit solidari i no competitiu. L'important és participar.

  La plaça del País Valencià va ser el lloc l'eixida i la meta, mentre que per primera vegada s'havia organitzat el recorregut pel barri antic, una iniciativa que va convertir el recorregut en un esdeveniment més vistós, tant per als participants com per al públic… i és que durant més d'una hora, el color dominant als carrers era el rosa.

  Va ser una emocionant manera d'acomiadar una Setmana de la Dona que durant deu dies ha servit perquè molts veïns i col·lectius locals se sumen a la celebració del 8 de març.

  Pujar