18 de setembre de 2020 18/9/20

L'Escola de Nadal de Puçol clausura un any de rècord amb la visita del rei Melcior

L'Escola de Nadal de Puçol clausura un any de rècord amb la visita del rei Melcior - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Escola de Nadal de Puçol clausura un any de rècord amb la visita del rei Melcior - (foto 2)
  L'Escola de Nadal de Puçol clausura un any de rècord amb la visita del rei Melcior - (foto 3)
  L'Escola de Nadal de Puçol clausura un any de rècord amb la visita del rei Melcior - (foto 4)
  L'Escola de Nadal de Puçol clausura un any de rècord amb la visita del rei Melcior - (foto 5)

  El divendres 5 de gener s'ha celebrat la clausura de l'Escola de Nadal, huit dies en què xiquets de primer d’infantil fins a sisé de primària de la localitat han disfrutat de, entre altres propostes, un taller de cuina, una excursió a Expojove i una visita màgica al rebre el rei Melcior durant la seua última jornada d'activitats. Enguany s'ha batut un rècord de participants, ja que s'ha aconseguit els 111 inscrits.

  «Esteu nerviosos?», ha preguntat Aitor Caballer, coordinador de l'Escola de Nadal, als 111 xiquets que esperaven amb emoció la visita del rei mag Melcior. Un atronador «sí!» ha ressonat en la sala del col·legi Bisbe Hervàs, seu de les activitats d'enguany, en la que estaven reunits. Per grups, s'han dirigit a l'aula on els esperava La Seua Majestat d'Orient per un camí marcat per garlandes que ells mateixos havien preparat. Una vegada en el seu destí, li han entregat al rei les seues cartes.

  Aitor ha assenyalat que la visita reial clausura una edició en què no han faltat «tallers, jocs lúdics i activitats creatives, propostes que incentiven que compartisquen i que s'allunyen de les pantalles». Els xiquets han ocupat el col·legi Bisbe Hervàs durant els matins, del 26 al 29 de desembre i del 2 al 5 de gener, davall l'atenta mirada de 10 monitors i un coordinador. Tots ells han fet possible el projecte presentat en el seu dia pel Grup Tot per a desenvolupar aquesta Escola de Nadal.

  L'alcaldessa de Puçol, Lola Sánchez, ha indicat que, «a l'observar el nombre d'alumnes, que suposa un rècord, està clar que aquest tipus d'activitats són cada vegada més necessàries perquè els pares puguen compatibilitzar la vida familiar amb la laboral. Les vacances dels fills no coincideixen amb les dels pares».

  Enguany s'ha apostat per «la continuïtat dels tallers de cuina, que tan ben van funcionar en el Nadal passat», ha explicat la regidora de Benestar Social, Mar Mazo. De fet, segons ha destacat Aitor, el taller de trufes de xocolate que van dur a terme va ser un èxit: «a més del dolç, ells mateixos es van fer els seus gorros i els seus davantals; inclús comptaven amb ingredients especials per als xiquets que no toleren el gluten. Ha triomfat».

  L'excursió a Expojove ha sigut una altra de les activitats que han conquistat els xiquets. «Vam anar a una obra de teatre, vam fer tallers, vam passejar, vam vore la policia i els bombers...», ha relatat el coordinador.

  A més, per a acabar, han realitzat un pintacares i un taller amb globus. En definitiva, una manera que els més xicotets de Puçol disfruten de les seues vacances… i ja vagen carregats de màgia a la cavalcada dels Reis d'Orient del divendres a la vesprada!

  Pujar