elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Josep Sou i Antoni Martínez, guanyadors dels premis Vila de Puçol de poesia i narrativa

Josep Sou i Antoni Martínez, guanyadors dels premis Vila de Puçol de poesia i narrativa
  MÉS FOTOS
  Josep Sou i Antoni Martínez, guanyadors dels premis Vila de Puçol de poesia i narrativa - (foto 2)
  Josep Sou i Antoni Martínez, guanyadors dels premis Vila de Puçol de poesia i narrativa - (foto 3)
  Josep Sou i Antoni Martínez, guanyadors dels premis Vila de Puçol de poesia i narrativa - (foto 4)
  Josep Sou i Antoni Martínez, guanyadors dels premis Vila de Puçol de poesia i narrativa - (foto 5)

  Cada any, entorn del 9 d'octubre s'entreguen els premis Vila de Puçol de pintura, poesia i narrativa. I entorn del 23 d'abril es presenten els llibres guanyadors de l'any anterior. Divendres passat, 27 d'abril, li va tocar el torn a Mala sort per a la fusta si naix violí i A dues veus, tots dos editats per Onada.

  Els premis Vila de Puçol van nàixer com a fórmula per a potenciar l'ús de valencià en mitjans artístics i, des de fa quasi quatre dècades, venen complint eixe objectiu amb exposicions i edicions de llibres en valencià.

  «L'Ajuntament de Puçol promou la creació artística i fomenta la literatura en valencià amb estos premis que convoquem anualment i que, des de fa uns anys, compten amb la col·laboració i el suport econòmic de la Diputació de València».

  Amb estes paraules va donar la benvinguda José María Esteve, regidor de Cultura, que va ser el conductor de l'acte celebrat a la Casa de Cultura, en el qual es van presentar la novel·la número 38 i el premi de poesia Josep Maria Ribelles número 25.

  El guanyador del certamen de poesia, Josep Sou, per l'obra A dues veus, va ser el primer a pujar a l'escenari. En el seu discurs d'agraïment va tindre present a les diferents corporacions municipals de Puçol, que des de fa 25 anys han continuat fidels a una aposta cada vegada més difícil de mantindre i que han tirat arrere este tipus d'iniciatives en altres poblacions: la poesia i a més en valencià.

  Per part seua, el premi de narrativa va ser per a Mala sort per a la fusta si naix violí, d'Antoni Martínez Bonet, qui no va poder assistir a la presentació de la seua obra. L'encarregat de parlar en el seu lloc va ser l'escriptor Manel Alonso, que també ha sigut un any més membre del jurat dels premis Vila de Puçol.

  Tots dos llibres poden adquirir-se a un preu especial de 5 euros a la Casa de Cultura.

  Com a complement, la música va posar el punt final a l'acte amb la presentació de Memento, l'últim disc del grup Novembre Elèctric. Amb entrada gratuïta, naturalment.

  Pujar